Jan-Piet Does ontvangt lintje bij ‘zijn’ Kuipzwammen

Voorhout – Jan-Piet Does uit Voorhout heeft zaterdagavond bij het jaarlijkse Kuipzwammen in Voorhout een koninklijke onderscheiding gekregen. Does ontving het lintje van burgemeester Carla Breuer. De Voorhouter staat bekend als een echte vrijwilliger en is in het dorp op veel plekken te vinden. Ook is hij de persoon die het Kuipzwammen in 2015 een nieuw leven in blies, met de oprichting van het Kuipzwamgilde. Does was dit jaar ook deelnemer bij het Kuipzwammen en won de publieksprijs.

Does is op vele plekken in Voorhout actief als vrijwilliger. In 1986 richtte hij Blaaskapel de Kanjers op, waar hij muzikaal leider en bandleider is. Ook is barmedewerker, speaker en vrijwilliger bij voetbalvereniging Foreholte en is hij vrijwilliger bij de Oranje Vereniging Voorhout. Sinds 1994 is Does daarnaast lid van de Toneelvereniging Cultuur Verheft Voorhout, waar hij tegenwoordig ook betrokken is bij de organisatie. Ook is Does lid van het St. RK Harmoniekorps uit Voorhout, waar hij betrokken is bij de harmonie- en donateurscomissie.

Bij Carnavalsvereniging De Bokken is de Voorhouter ook absoluut geen onbekende, want hij is onder andere spreekstalmeester en zelfs een keer Prins Carnaval geweest. Toen Does in 2010 zag dat het Kuipzwammen minder populair werd, richtte hij in 2015 het Kuipzwamgilde op, waarna het evenement weer veel publiek trok. Does ging nieuwelingen coachen en tegenwoordig is het Kuipzwammen weer zo populair, dat er geloot moet worden voor wie er mee mag doen, vertelde burgemeester Breuer tijdens haar speech. Does deed naast dit jaar ook al eerder in onder andere 2015 en 2019 mee. Zijn zoon Timo is ondertussen ook al bekend Kuipzwammer en werd in 2023 aangewezen als winnaar.

Bekijk hier de volledige speech van burgemeester Carla Breuer voor Jan-Piet Does:

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in