Jeanet van der Laan bij haar afscheid in de Tweede Kamer (beeld NOS)

Lisse – Jeanet van der Laan wordt niet de nieuwe voorzitter van de KNVB. Maandag werd Frank Paauw tijdens de bondsvergadering van de voetbalbond gekozen. Hij kreeg 31 van de zestig stemmen. Hans Nijland, oud-directeur van FC Groningen, kreeg er twintig, Jeanet van der Laan zeven.  

Jeanet van der Laan stelde zich in maart kandidaat voor het voorzitterschap van voetbalbond KNVB, net als Hans Nijland. Zij is oud-wethouder van haar woonplaats Lisse, oud-kamerlid voor D66 in de Tweede Kamer en ze kwam 29 keer uit voor het Nederlands Elftal.  

De KNVB droeg zelf politieman Frank Paauw voor, voormalig hoofdcommissaris van de Amsterdamse en de Rotterdamse politie.  

1 REACTIE

  1. Jeanet, blijf je profileren binnen de voetbalwereld. Het zou wat mij betreft verfrissend geweest zijn om een vrouw te benoemen als voorzitter van de KNVB. Gezien jouw achtergrond zou je dat volgens mij gekund hebben. Maar Jeanet, er is hoop! VVSB heeft de primeur in de duin-en bollenstreek met het benoemen van de eerste vrouwelijke voorzitter vanaf komend seizoen. Wie weet wat er voor jou nog in het verschiet ligt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in