Noordwijk-trainer Kees Zethof zag zijn ploeg op bezoek bij Jong Sparta het twaalfde gelijkspel van dit seizoen behalen (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – In Maassluis wist zowel Jong Sparta als Noordwijk het net zaterdagmiddag niet te vinden. Met het 0-0 gelijkspel konden beide ploegn tevreden zijn. Sterk optreden van beide doelmannen voorkwam deze middag dat er op sportpark Dijkpolder gescoord werd in een duel waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren.

Tegen het jeugdige en frivool spelende Jong Spara stelde Noordwijk de nodige inzet. Dat leverde met name via Lucas Coopmans in het eerste bedrijf mogelijkheden op. De snelle aanvaller diende echter al voor de thee wegens een liesblessure de zijlijn op te zoeken, zodat deze angel uit de Noordwijkse frontlinie verdween. Met Ruben Marbus in diens plaats viel na ruim een half uur de beste Spartaanse mogelijkheid te noteren. Goalie Lars Jansen zag  een Rotterdamse inzet echter voorlangs zijn heiligdom verdwijnen. Aan de overzijde was Emiel Wendt namens Noordwijk eveneens dicht bij de openingstreffer, maar ook diens inzet belandde naast de goal.

Na de doelwisseling opende Jong Sparta sterk, maar ook nu stond doelman Lars Jansen Rotterdams succes in de weg. Noordwijk kreeg via Sem van Oosten tot tweemaal toe de kans om op voorsprong te komen, maar ook hier ontbrak het aan de nodige precisie om zover te komen. Naarmate het duel vorderde bleven beide ploegen jagen op de winnende treffer, maar zover kwam het niet.

Door de 0-0 boekte Noordwijk haar twaalfde remise van het seizoen. Hierdoor liep de formatie van Kees Zethof een puntje verder weg van de drie staartploegen die allen hun duel van deze middag in een nederlaag zagen eindigen. Met een voorsprong van twaalf punten op Excelsior Maassluis, dat zich net onder de rode streep bevindt, lijkt het seizoen voor Noordwijk met nog acht duels op het programma gelopen.

Dat is zeker het geval als er a.s. zaterdag op Sportpark Duinwetering gewonnen wordt van degradatiekandidaat Kozakken Boys. Aftrap om 14.30 uur.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in