Ook aanwijzigingen Noordwijk-trainer Kees Zethof baten Noordwijk niet in duel tegen Jong Sparta (Photo by Kees Kuijt/Orange Pictures)

Noordwijk – Het na acht duels nog altijd ongeslagen Noordwijk trad zaterdagmiddag voor de tweede maal in succesie aan in eigen huis. Tegenstander was dit keer Jong Sparta dat zich zeven dagen eerder nog te sterk toonde voor Rijnsbugse Boys. De belofteploeg van Spangen toonde zich ook ditmaal te sterk voor een regioploeg. Een matig opererend Noordwijk raakte door een terechte 0-2 nederlaag haar ongeslagen status.

Vanaf de aftrap toonde Noordwijk zich de aanvallende ploeg tegen de Sparta-beloften. Op een winderig Sportpark Duinwetering resulteerde dat echter niet in rood-witte doelpunten. De eerste echte mogelijkheid was voor Lucas Coopmans. Diens inzet zeilde echter over de Sparta-goal. Met na een klein halfuur een afgekeurde Noordwijk-goal van Emiel Wendt, wegens een aan diens actie voorafgaand buitenspelgeval. Kort hierna verdween een Noordwijkse vrije trap vanaf randje zestien opnieuw over de vijandelijke goal. Aan de overzijde had Noordwijk voor de pauze weinig te vrezen van de Sparta-voorwaartsen en omdat het echte venijn aan Noordwijk-zijde in het restant van het eerste bedrijf ontbrak, prijkte de 0-0 halverwege nog altijd op het scorebord.

Na de thee waren de rollen echter omgedraaid. Sparta werd nu de voetballende ploeg, terwijl Noordwijk vooral met zichzelf worstelde. Aanvallend ontbrak het bij de formatie van Kees Zethof vooral aan inventiviteit en stootkracht. Het gebrek aan aanvallende impulsen gaf Jong Sparta gaandeweg het tweede bedrijf steeds meer het idee dat er deze middag iets te halen viel aan De Duinwetering. In het laatste kwart van het duel zette Sparta nog meer aan, waarbij een aantal aanvallende wissels aan Noordwijk-zijde nauwelijks effect sorteerde. Prompt was het invaller Luuk Admiraal die met nog twintig minuten op de klok de 0-1 onder goalie Lars Jansen tegen de touwen schoof.

Noordwijk diende vervolgens de aanval te zoeken in een poging in ieder geval een punt te redden. Ook daar kwam weinig van terecht, ook al was Emiel Wendt kort voor tijd met de eerste(!) inzet na de thee nog het dichtst bij een doelpunt. In de tegenstoot besliste Jong Sparta hierna het duel via Jorn Triep die voor de 0-2 tekende. Daarmee was de koers gelopen en mocht Noordwijk zelfs nog blij zijn dat Sparta het daar in de daaropvolgende blessuretijd bij liet.

Mede door de overige uitslagen blijft Noordwijk middenmoter, maar mag het zich wat het gebrek aan produktiviteit betreft intussen wel achter de oren krabben. Wegens een gepland beker/inhaalprogramma komt Noordwijk volgende week niet in actie. Op 28 oktober hervat de ploeg van Kees Zethof de competitie met een uitwedstrijd bij Kozakken Boys.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in