Sassenheim – In het kader van de Cultuur Actieweek organiseerde de gemeente Teylingen, in samenwerking met het Welzijnskwartier en huisarts Dick Koster een brainstormsessie in het jongerencentrum Fascinus.

Het onderwerp van discussie was het concept van een ‘cultuur recept’. Het doel is om een mogelijkheid te creëren waarbij artsen in de gemeente niet meteen medicatie voorschrijven, maar in plaats daarvan een ‘cultuur recept’ kunnen aanbevelen voor jongeren. Om dit te vergemakkelijken, wordt overwogen een handige flipkaart te ontwikkelen die huisartsen op hun bureau kunnen plaatsen. Hierdoor krijgen zij een overzicht van culturele activiteiten die ze aan jongeren kunnen aanbevelen.

Jeroen Lubbers, jongerenwerker, benadrukt het belang van het vergroten van de culturele kennis onder jongeren. Hij zegt: ”Als je bijvoorbeeld jongeren hun toevlucht tot drugs ontneemt, moet je iets anders bieden wat net zo aantrekkelijk is, en in dit geval kan dat cultuur zijn.” Voor jongeren die minder enthousiast zijn over sport, wordt overwogen diverse culturele activiteiten als alternatief aan te bieden.

Hoewel er op dit moment nog geen concreet plan is om jongeren sterker te verbinden met cultuur, verzekert Eelco Koolhaas, de manager van het project Cultuur van de gemeente Teylingen, dat dit niet lang meer zal duren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in