Ter Leede-captain Tomas Arroyo was met een kopbal op de lat bij JOS Watergraafsmeer nog dichtbij de 3-3. (Archieffoto Orange Pictures)

Sassenheim – Op bezoek bij JOS Watergraafsmeer, de nummer vijf van de ranglijst, kwam Ter Leede al binnen vijf minuten op een vroege 0-1 voorsprong toen Carlito Fermino doelman Bas Schol, komend seizoen uitkomend voor vv Noordwijk, met een lage schuiver het nakijken gaf. De openingstreffer bleek echter geen voorbode voor succes. Binnen het half uur draaide de thuisploeg de rollen echter om.

Na de 0-1 combineerde Ter Leede er lustig op los, zonder de voorsprong daarbij te kunnen verdubbelen. Dat was vooral te danken aan goalie Schol die zijn team met enkele puike reddingen in de race hield. Hierna was het de beurt aan de thuisploeg die na 23 minuten via Boris Santen via een afstandsschot langszij wist te komen (1-1). Daarmee was het nog niet gedaan met de Amsterdamse dadendrang, omdat een fraaie lob via de onderkant van de lat achter de geslagen Alessandro Kwant belandde (2-1).

Daarmee stond ook de ruststand op het scorebord, waarna Ter Leede goed uit de kleedkamer kwam. Zo verdween een inzet van doelpuntenmaker Fermino rakelings naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Vervolgens was het de thuisploeg die na 52 minuten een gaatje sloeg via een derde treffer. Een minuut later was Ter Leede weer terug in de race toen Marc de Kruijs namens Ter Leede raak prikte (3-2).

Met nog ruim een half uur op de klok kon het daardoor nog alle kanten op. Ter Leede zocht vol de aanval op, maar slaagde er daarbij niet in om op gelijke hoogte te komen. Met dank aan goalie Schol die als een rots in de branding de rood-gele gelijkmaker steeds wist te voorkomen. Aan de overzijde dook ook JOS Watergraafsmeer in deze fase enkele malen gevaarlijk op voor de goal van Kwant. De 3-2 bleef echter op het scorebord staan in deze spannende pot, waarin de mee naar voren gekomen captain Tomas Arroyo in de ultieme slotfase met een kopbal, die op het houtwerk belandde, nog het dichtst bij Sassenheims succes was. Verder kwam Ter Leede echter niet zodat de Oosterlee-formatie met lege handen huiswaarts keerde.

Ter Leede komt in het Paasweekend in actie. Op paasmaandag speelt het om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen BOL.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in