Spits Niels van Veen baalt van de gemiste kansen (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom heeft zondag voor de achtste keer dit seizoen gelijkgespeeld in de Eerste Klasse. De ploeg van Thijs Sluijter bleef tegen Velsen ondanks vele kansen steken op 1-1.

De bezoekers uit Velsen startten goed aan de wedstrijd. De nummer vijf uit de competitie kreeg na twintig minuten ook de eerste grote kans, die gepakt werd door doelman Van Vuren. Hillegom begon na de mogelijkheid met het spelen van het eigen spel en kwam beter in de wedstrijd. In korte tijd kregen Van Veen en Warmerdam twee kansen, waardoor ook keeper Flecken aan het werk werd gezet. Toch was het Velsen dat met de voorsprong de rust in zou gaan. Een van richting veranderde vrije trap werd omhoog gekopt door de defensie van Hillegom, waarna Velsen wist te scoren uit een kopbal.

Van der Neut en Van Vuren zetten het achterin neer bij Hillegom (foto: Boudewijn van der Neut).

In de tweede helft veranderde het spelbeeld op sportpark De Zanderij. Waar Hillegom in de eerste helft nog slordige momenten had, was het spel in het eerste halfuur na rust erg zuiver. Wel werd het onrustig langs de lijn, omdat Hillegom-trainer Thijs Sluijter het niet eens was met de beslissing van de grensrechter. Scheidsrechter Wassink maande Sluijter tot rust met een gele kaart, maar na nog een opmerking iets later mocht de 44-jarige trainer vertrekken. Het leek de spelers van Hillegom weinig te doen, want die gingen verder met het creëren van meerdere kansen. In de 58e minuut werd dat beloond: uit een voorzet van Wegkamp kon rechtsback Tijs Knapp zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Hillegom scoren.

Wat volgde was een heuse kansenregen voor Hillegom. In de 64e minuut redde Velsen-doelman Flecken een schot van Yilmaz, in de 65e minuut raakte Van der Neut de lat en in de 72e minuut stuitte Yilmaz opnieuw op Flecken. Velsen had het conditioneel ook zwaar, maar bleef na al deze kansen toch overeind. Toen Hillegom tien minuten voor tijd nog steeds geen goal had gemaakt, raakte ook bij veel spelers in het wit-blauw de conditionele tank leeg. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1, waardoor Hillegom nog steeds drie punten onder Velsen staat. Ondanks dat de ploeg van Thijs Sluijter de zesde plek inneemt in de Eerste Klasse kan er nog alles gebeuren: koploper Kolping Boys staat maar op vijf punten voorsprong.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in