Keukenhof tuinmannen planten eerder bloembollen met de Amerikaanse ambassade in Den Haag. Bron: Keukenhof

Lisse – De extreme regenval van de afgelopen periode heeft geen invloed gehad op de net geplante bloembollen in Keukenhof. Ook de vorstperiode van de laatste dagen heeft geen negatief effect op de bollen in het Lissese bloembollenpark. Dat laat een woordvoerder weten.

Sinds half oktober heeft het wekenlang hard geregend. Bloembollenvelden in de Bollenstreek zijn onder water komen te staan en dat heeft een groot effect op de geplante bollen. Door het vele water dat is gevallen, blijft de groei van de bollen op de velden zo’n maand tot anderhalve maand achter, liet de belangenvereniging van bloembollenkwekers in de Bollenstreek eerder weten.

Toch zegt Keukenhof geen grote gevolgen te ondervinden van de natte periode. Martine de Ridder van Keukenhof: ‘’In het park planten we de bollen verspreid zodat we zien waar, ondanks de regen, wel geplant kan worden. En omdat we alles met de hand planten ga je zoals op de bloembollenvelden er ook niet met grote machines overheen waardoor er in de grond veel gaten met water erin ontstaan.’’

Verder speelt mee dat de bollen in Keukenhof in perkjes zijn geplant met verschillende hoogtes. De bomen in het park zorgen ook nog eens voor een flinke opname van overtollig water. Vanaf half oktober zijn in een periode van drie maanden in Keukenhof zeven miljoen bollen de grond in gegaan.

Ook de vorstperiode waar we nu in zitten is geen spelbreker. Martine de Ridder: ‘’Een beetje vorst is alleen maar goed. In de lente krijgen de bollen dan sneller het gevoel dat ze omhoog moeten komen. De afgelopen weken hebben onze tuinmannen gekeken of de bollen goed wortelen en dat is het geval. Wij maken ons dan ook helemaal geen zorgen”

Keukenhof gaat weer open voor het nieuwe seizoen vanaf donderdag 21 maart tot en met zondag 12 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in