Kinderburgemeester Maxim op de piano

Noordwijk – Maxim van den Nieuwendijk, beter bekend als de kinderburgemeester van Noordwijk, heeft een oproep gedaan aan alle basisscholen in de gemeente om ‘iets met muziek te doen’ tijdens Kindermuziekweek. Iedere kinderburgemeester kiest een eigen onderwerp dat hij of zij graag onder de aandacht wil brengen tijdens het kinderburgemeesterschap. Maxim heeft muziek gekozen als onderwerp.

De Kindermuziekweek is van 5 april tot en met 14 april en het thema is Energie. Omdat Maxim zelf veel energie krijgt van muziek maken, wil hij dat ook voor andere kinderen. ‘Ik speel namelijk zelf heel graag piano en ik merk dat muziek mij altijd blij maakt. Dat gun ik alle kinderen’, staat er in de oproep van Maxim aan alle basisscholen in Noordwijk.

Burgemeester van Noordwijk, Wendy Verkleij, voegt toe dat ouders aanspraak kunnen doen op speciale regelingen waardoor alle kinderen in de gemeente muziekles zouden kunnen krijgen. Ouders kunnen bijvoorbeeld een aanvraag doen bij de Stichting Leergeld om muziekles voor hun kind te kunnen betalen.

2 REACTIES

  1. Goed idee van Maxim. De waarde van muziek en dan vooral zelf muziek maken, staat buiten kijf. Eigenlijk moet ‘iets met muziek doen’ niet beperkt worden tot de Kindermuziekweek.
    Nog niet zo lang geleden hadden basisscholen in Noordwijk een vakleerkracht muziek in dienst (plus een vakleerkracht handvaardigheid en gymnastiek) die betaald werd door gedeeltelijk de gemeente en het schoolbestuur.
    De vakleerkrachten muziek en handvaardigheid zijn wegbezuinigd. De vakleerkracht gymnastiek leeft gelukkig nog.
    Met het in ere herstellen van beiden gaat de kwaliteit van beide vakgebieden omhoog (en niet te weinig ook) en verminder je bovendien de werkdruk voor groepsleerkrachten. Zij kunnen in de vakuren hun andere lessen voorbereiden en de noodzakelijke contacten met derden onderhouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in