Voorhout – De Herenstraat in Voorhout was afgelopen zondag wederom het decor van het grootste luchtkussenfestival van Nederland. Het centrum stond vol met meerdere springkussens, waar kinderen van 4-14 jaar zich volledig konden uitleven. Volgens het hernieuwde bestuur was het een groot succes; rond 14:00 waren er al ruim 1600 bandjes verkocht, een uur later is de kassaverkoop zelfs gesloten vanwege de hoge opkomst. De opbrengst gaat naar een goed doel in de gemeente Teylingen.

Alle kinderen konden door het mooie weer gebruik maken van zowel de droge luchtkussens, als de waterattracties. De ouders konden tegelijkertijd genieten op de terrassen onder genot van een hapje en een drankje; bij alle springkussens stonden namelijk vrijwilligers om de kinderen te begeleiden. Secretaris Tjeerd IJsselmuiden is overweldigd door het succes en is de omliggende ondernemers ook erg dankbaar voor hun steun: ‘Nagenoeg alle horeca en ondernemers hebben een financiële of praktische bijdrage geleverd, denk bijvoorbeeld aan de stroom. Iedereen was super enthousiast en wilde graag meewerken.’

Dit jaar is het festival georganiseerd met een compleet nieuw en verjongd bestuur. Daarnaast hebben meer dan 100 vrijwilligers van jong tot oud intensief geholpen. Ook de Rotary Club Voorhout was van de partij voor het beheer van de kassa’s en de verkoop van de bandjes. De leden vinden het belangrijk om kinderen uit de regio een geweldige dag te geven en het dorp Voorhout te promoten.

Stichting Luchtkussen Festival wil de opbrengst graag herinvesteren in de gemeente. Daarom gaan de verdiensten van het evenement dit jaar naar een project van het Welzijnskwartier Teylingen: Jonge Helden. Dit goede doel helpt jonge mantelzorgers die thuis mee moeten zorgen voor iemand die bijvoorbeeld gehandicapt, in de war, depressief of verslaafd is. Het welzijnskwartier organiseert voor die jongeren allerlei activiteiten om hen te laten ontspannen.

Kinderparadijs op het kerkplein voor de allerkleinsten tot 5 jaar

 

1 REACTIE

  1. Erg leuk !
    Misschien een leuk idee voor de gemeente Noordwijk op de boulevard brengt een beetje vreugde en plezier .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in