Winnende klas VSO Het Duin OB 1. Foto: Robert Waasdorp

Noordwijk/Voorhout – Klas OB 1 van VSO Het Duin uit Noordwijk heeft woensdag de Tuinbouw Battle Award gewonnen. De leerlingen hadden eerder al de eerste ronde gewonnen en nu hebben ze de hoofdprijs: ze mogen een bezoek brengen aan de Tulip Experience Amsterdam. De prijsuitreiking werd feestelijk afgesloten met een optreden van BENR.

In de opbouwhal van Bloemencorso Bollenstreek, hadden meer dan 200 leerlingen zich verzameld voor de prijsuitreiking. Naast de prijsuitreiking heeft er ook een speurtocht plaatsgevonden waarbij ze vragen over de Tuinbouw Battle, sierteelt en het Bloemencorso Bollenstreek moesten beantwoorden. Groep 7 van de basisschool De Avonturier uit Voorhout had de meeste antwoorden goed en mag daarom met de klas naar de Tulperij.

Tijdens de Tuinbouw Battle telen leerlingen van groepen 7 en 8 tulpen in de klas met hulp van oud-kwekers en docenten. Ze concurreren met andere scholen uit de regio om de mooiste tulpen te kweken, het beste verslag te schrijven en een creatieve manier te bedenken om de tulpen te verkopen of weg te geven.

Foto winnende klas speurtocht, de Avonturier. Foto: Robert Waasdorp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in