Sassenheim – Koningin Máxima is donderdagochtend op werkbezoek bij de Ontmoetingswerkplaats de JoJo. De stichting is een van de drie winnaars die in oktober 2023 het Appeltje van Oranje heeft gewonnen. Het thema was Bruggenbouwers in de Buurt. De organisatie won de Grote Appel.

Er zal een rondleiding plaatsvinden door de verschillende ruimtes met burgemeester Carla Breuer. Daarna zal de Koningin met vrijwilligers in gesprek gaan.

In 2016 is de ontmoetingswerkplaats de JoJo opgezet. Het begon met het Repair Cafe, een weggeefwinkel en een koffiecorner maar groeide al snel uit tot werkplaats, naaiatelier en verschillende andere ruimtes. Bij de JoJo kan je terecht voor een kop koffie, spullen uit de weggeefwinkel en er kan met anderen geklust worden in een werkplaats. De stichting is voor alle leeftijden, inkomens en migratieachtergronden.

4 REACTIES

  1. Klinkt aardig maar iets als de jojo is ontstaan uit noodzaak verval en armoede onder veelal kwetsbare mensen, gecreeërd door de elite, iets waar Maxima zelf onderdeel van is.

  2. Goed en mooi initiatief. Dat het noodzakelijk is blijft een grote schande. Arm zijn is geen keuze en waarom is er dan armoede? Los het op politiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in