foto Willem Krol

Voorhout – Frans Zonneveld (67) uit Voorhout is dinsdagavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Carla Breuer speldde hem de bijbehorende decoratie op.

Zonneveld startte in 1984 een huisartsenpraktijk. Naast zijn carrière als huisarts bekleedde hij diverse bestuursfuncties en speelde hij een belangrijke rol bij het opzetten van diverse samenwerkingen tussen zorgverleners, zowel lokaal als regionaal. Hij was ervan overtuigd dat samenwerking tussen huisartsen gezondheidswinst zou opleveren. Hij stond aan de wieg van de Regionale Organisatie Huisartsen West Nederland (ROHWN).

Daarnaast was Zonneveld medeoprichter van de DoktersDienst Duin- en Bollenstreek, voorzitter van Stichting Zorggroep Voorhout – Warmond en van het Achterstandsfonds Hollands Midden – Amstelland – Haarlemmermeer. Ook vertegenwoordigt hij de huisartsen van de Huisartsengroep (HAGRO) Voorhout-Warmond in het Zorgpact Teylingen.

Tenslotte zet Frans Zonneveld zich al meer dan 30 jaar in als vrijwilliger op sociaal-maatschappelijk en sportief vlak. In 1991 werd hij lid van Rotaryclub Voorhout en in 1997 werd hij coach bij Mixed Hockey Club (MHC) Voorhout.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in