FC Lisse-trainer Sjaak Polak zag zijn ploeg bij koploper Spakenburg kansloos met 3-1 onderuit gaan (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – Na de zwaarbevochten 2-1 zege op Kozakken Boys van een week eerder stond FC Lisse op de blauwe kant van de Westmaat zaterdagmiddag voor de loodzware opgave om tegen koploper Spakenburg met een resultaat op zak richting Ter Specke terug te keren.

De krachtsverhoudingen tussen lijstaanvoerder Spakenburg en de degradatiekandidaat FC Lisse waren vanaf de aftrap direct duidelijk. Het initiatief lag van vanaf het begin bij de gastheren. Die hadden gaandeweg het eerste bedrijf wel de mogelijkheden om invaller-goalie Richard de Groot in verlegenheid te brengen, maar in de eindfase ontbrak bij de koploper steeds de precisie om het overwicht in de openingstreffer te vertalen. Toch was het na 35 minuten uiteindelijk wel raak. Uit een vrije trap van Koen Wesdorp kopte clubtopscorer El Azzouti de 1-0 ruststand op het scorebord. Toch had de thee met een 1-1 stand bereikt kunnen worden toen het leer na een FC Lisse-aanval op de buitenkant van de paal belandde.

Na de doelwisseling kwam de thuisploeg scherper uit de startblokken. En opnieuw ging er een spelhervatting vooraf aan de tweede Spakenburgse treffer toen de boomlange Floris van der Linden uit een hoekschop van oud-Katwijk aanvaller Kylian van Mil met het hoofd het nylon achter De Groot wist te vinden (2-0).  Nog maar nauwelijks bekomen van de schrik was ook de 3-0 een feit toen Van Mil geknoei in de FC Lisse-defensie  afstrafte.

Daarmee was de koers gelopen. Spakenburg-trainer De Graaf wisselde in het vervolg van het tweede bedrijf naar hartelust. Dat leidde echter niet tot nieuwe Spakenburgs succes mede omdat de koploper de gashendel niet echt meer opentrok. Dat Dyllandro Panka  op de valreep de schade tot 3-1 wist te beperken, telde vervolgens alleen voor de statistieken. Omdat ook Kozakken Boys en Excelsior Maassluis deze middag als verliezer van het veld stapten bleef de situatie in de staart van de ranglijst onveranderd.

FC Lisse kan zich na het bezoek aan Spakenburg op gaan maken voor de derby tegen Quick Boys dat nog volop verwikkeld is in de strijd om de tweede plaats in de rangschikking. Op Ter Specke wordt a.s. zaterdag om 14.30 uur afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in