Streek – In de lagere klassen van het (zaterdag)voetbal kwamen alle vier regiovertegenwoordigers deze zaterdag in actie. Koploper Teylingen deelde de punten op bezoek bij Nicolaas Boys (1-1). In 5A deed SJC wat er van haar verwacht werd. De koploper maakte op bezoek bij SVO Buytenpark geen fout en pikte de punten in via een 3-1 overwinning. Warmunda hield runner-up Meerburg knap op een remise, terwijl Van Nispen op bezoek bij VVH Velsenoord de punten eveneens deelde.

Koploper Teylingen nam het in Nieuwveen op tegen middenmoter Nicolaas Boys. De formatie van Rob Jonkman kwam zaterdagmiddag niet verder dan een puntendeling. Ondanks de 1-1 tegen de stugge thuisploeg bleef Teylingen koploper. De voorsprong op de naaste achtervolgers SJZ en Meerburg bedraagt met nog zes duels te gaan vijf punten. Over zeven dagen komt FC Oegstgeest naar De Roodemolen. Aftrap om 17.00 uur.

Warmunda ontving Meerburg. De naaste achtervolger van koploper Teylingen kwam op sportpark Het Overbos niet tot scoren. Dat mocht als een compliment aan Warmunda worden gezien omdat er met een gehavend elftal aangetreden diende te worden. En omdat ook de thuisploeg het net niet wist te vinden stond de 0-0 na negentig minuten nog altijd op het scorebord. Warmunda gaat a.s. zaterdag op bezoek bij NSV’46. Beide teams ontlopen elkaar dit seizoen op de ranglijst nauwelijks. Het kan in Noorden dus alle kanten op. Aftrap om 14.30 uur.

Van Nispen dient in het restant van de competitie nog de nodige punten te pakken om een p/d plek voor degradatie naar de Vijfde Klasse te ontlopen. Op bezoek bij middenmoter VVH/Velserbroek werd er door de Ziker-formatie een knappe 2-2 puntendeling in de wacht gesleept. Toch is de situatie op de ranglijst nog verre van rooskleurig. Van Nispen ontvangt volgende week concurrent Wijk aan Zee dat net als de Zilkse formatie tegen degradatie strijdt. Winst levert waarschijnlijk een plekje op boven de rode streep. Van Nispen weet dus wat haar te doen staat. Op sportpark Wassenaar wordt om 14.30 uur afgetrapt.

De zaterdagtak van SJC lijkt in 5A hard op weg naar de titel. Op bezoek bij SVO Buytenpark werd in Zoetermeer een 1-3 zege geboekt. Al na tien minuten zette Stijn Dahler SJC op een snelle 0-1 voorsprong. Nadat de thuisploeg kort hierna een strafschop onbenut had gelaten was het good-old Dandy Steenvoorden die voor de 0-2 zorgde. Nadat Buytenpark kort voor de thee tot 1-2 wist terug te komen, zette Stef van der Zalm nog binnen het uur de 1-3 eindstand op het scorebord.

De voorsprong op de enig overgebleven concurrent LSVV’70 liep hierdoor op naar zeven punten. de Leidse studenten hebben echter nog wel een inhaalduel tegoed. A.s. zaterdag komt laagvlieger RVV Overschie op bezoek. Aan de Lageweg gaat de bal om 14.30 uur rollen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in