Foto: PB.

Teylingen – Het CDA Teylingen heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van B & W over het overnemen van schulden door de sociale dienst (ISD). De gemeente stemde 15 december 2022 in met het idee om schulden van Teylingers over te laten nemen door de ISD, zodat inwoners minder druk ervaren van allerlei verschillende schuldeisers tegelijkertijd.

Op de site van de ISD Bollenstreek staat dat het saneringskrediet vanaf 1 februari aangevraagd kan worden. Navraag van het CDA resulteerde echter in de ontdekking dat de Kredietbank Nederland, de bank die de schuld via de ISD overneemt, helemaal geen overeenkomst heeft met de gemeente Teylingen. Hierdoor is het voor inwoners niet mogelijk om aanspraak te maken op het saneringskrediet.

De politieke partij wil nu door middel van schriftelijke vragen weten of het college bevestigt dat inwoners geen saneringskrediet aan kunnen vragen. Zo ja, vraagt het CDA zich af hoe het kon gebeuren en wat het college van de situatie vindt.

Lees de volledige veertien vragen van het CDA hieronder:

Schriftelijke Vragen Het (niet kunnen) aanbieden en verstrekken van saneringskredieten door de ISD Bollenstreek aan inwoners van Teylingen met schulden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in