Foto: Henk Maat

Sassenheim – Vrijwilligers van Kringloopwinkel Op Dreef heeft donderdag een transport met hulpgoederen voor Oekraïne geladen. Door de inkomsten van de verkoop van tweedehandse goederen kan de kringloopwinkel hulpgoederen betalen en opsturen naar zes dorpen in Oekraïne. Vanwege de oorlog missen veel mensen daar basisbehoeften en medische middelen.

In totaal zijn 450 dozen met hulpgoederen, met een geschat gewicht van 4089 kilogram, ingeladen. De dozen zijn divers gevuld met kleding, dekens, schoenen, linnengoed, gebreide artikelen, medische benodigdheden zoals verbandmiddelen, energiedrankjes, sondevoeding, operatiemateriaal, incontinentiemateriaal, persoonlijke verzorgingsmiddelen zoals shampoo, douchegel, tandpasta, handzeep, deodorant en enkele loophulpmiddelen.

Na een reis van meer dan 1600 kilometer verwacht de chauffeur binnen drie dagen in Beregowo, Oekraïne aan te komen. Daar zullen vertegenwoordigers van het Pastoraal Fonds de goederen direct lossen, sorteren en distribueren naar verschillende dorpen.

2 REACTIES

  1. Die drie dagen kan je op je buik schrijven, kom net van die kant af , er is momenteel een boerenprotest op de grens van Zahony/Chop met een rij van 900 vrachtwagens een kilometer of 30 lang. Wij kwamen ook met hulpgoederen voor Berehove en normaal mag je met humanitair er voorbij maar moesten nu in de rij gaan staan met 2 vrachtwagens hadden wij nummer 824 en 825. Wij hebben op een andere dependance gelost een km of 10 van Berehove. Wij zijn van stichting de Ruyter Rijnsburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in