Mogelijke ontwikkeling Rijsburgerweg 27 in Voorhout. Bron: Pieter van Ruiten

Voorhout – Het Arsenaal met de Kruithuisjes in Voorhout is deze week tijdens een commissievergadering opnieuw in de schijnwerpers gezet als potentiële huisvesting voor arbeidsmigranten. Een mogelijkheid in het kader van de pas aangenomen spreidingswet. Volgens de eigenaar, die insprak tijdens de vergadering, zouden veel mensen hier ‘dolgraag’ wonen: “Wat mij betreft geen enkel bezwaar. Iedere doelgroep is mij even lief.”

Het Arsenaal aan de Rijnsburgerweg kent een bewogen geschiedenis waarin verschillende plannen door de jaren heen strandden door vergunningsproblemen. In de laatste plannen is een ontwikkeling voorgesteld van 48 studio’s, met elk plek voor twee bewoners. De plek heeft ook de benodigde voorzieningen zoals parkeerplaatsen, groenvoorzieningen en een klein recreatiegebied. De eigenaar dringt aan op snelle actie van de gemeente en benadrukt dat deze herbestemming niet alleen past bij de behoefte aan huisvesting voor arbeidsmigranten, maar ook verloedering van het gebied tegengaat. “Ik doe vandaag een laatste poging en ben nog één keer bereid door alle redelijke hoepels te springen binnen een redelijk termijn.”

De gemeenteraad en het college hebben nog niet gereageerd op het plan van de inspreker.

11 REACTIES

 1. Dank voor de correcte verslaglegging.

  Via jullie mailadres zend ik nog twee art-impressies. Het zijn dezelfde die alle raadsleden ook hebben gekregen.

  Hartelijke groet van Pieter van Ruiten

 2. En weer vluchtelingen en nieuwkomers.. ondertussen staan er NEDERLANDERS op straat.. als dit mijn grond zou zijn zou ik er enkel mensen die in Nood zitten laten wonen.. met nieuwkomers erin heeft het geen enkele zin.

 3. En onze kinderen staan jaren op wachtlijsten ! Het is een grof schandaal. Hopelijk gaat de PVV meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen hier.

 4. Het is gewoon drie x niks en toch maar blijven proberen aan de andere kant staat er ook 4 en daar is hij ook in bezig om daar wat van te maken maar ik zie alleen maar mensen met witte overals aan .gewoon slopen en er normale huizen op te zetten voor onze jongens en meiden die gewoon 10 jaar op de lijst staan schande

 5. Beste mensen,

  Dank jullie wel voor alle spontane reacties op dit persbericht.

  Aan mij ligt het niet. Al sinds 1997 probeer ik hier iets moois te bouwen. Iedere keer worden er weer “nieuwe gemeentelijke hoepels” bedacht waar doorheen gesprongen moet worden. Dat houdt ’n keer op. Procedures duren zo lang dat alle animo vanzelf verdwijnt.
  Dat duurde bij mij meer dan 25 jaar en tientallen plannen voor renovatie en nieuwbouw.

  Laat ik duidelijk zijn: het maakt mij helemaal niks uit wie er gaat wonen op deze prachtige locatie. Iedere doelgroep is mij even lief. Wat zou ’n knarrenhof hier perfect passen.
  Maar evengoed starterswoningen. Of een combinatie daarvan.

  Zelfs sociale woningen behoren tot de mogelijkheden. Daarom is het project ook aangeboden aan woonstichting Stek en Stichting Present Bollenstreek. Het provinciebestuur is alleen maar positief gestemd om van deze historische panden wat moois te maken met ’n bruikbare herbestemming.

  48 woonstudio’s kunnen er in de bestaande panden gemaakt worden. Met in iedere studio woonruimte voor twee mensen. Met 34 parkeerplaatsen op eigen terrein. En veel groen en recreatiegrond ertussen. Plus een moestuintje voor de liefhebbers.

  Als de gemeente Teylingen meewerkt, kan er binnen een maand een 10-jarige vergunning worden afgegeven. In de verordening “huisvesting arbeidsmigranten” geldt die alleen voor arbeidsmigranten.

  Maar ik zie niet in waarom de eigen inwoners en andere doelgroepen niet van eenzelfde soort regeling gebruik kunnen maken. Waar ’n wil is, is ’n weg. Aan mij ligt het niet!

  Hartelijke groet van Pieter van Ruiten

 6. Wat er staat: De eigenaar, zie is dat? zegt Iedere doelgroep is mij even lief! Het Arsenaal aan de Rijnsburgerweg kent een bewogen geschiedenis waarin verschillende plannen door de jaren heen strandden door vergunningsproblemen. Tja zodra het over de instroomgroep gaat dan kan er ineens veel, wel snel een wet aangepast en lijkt het vergunningenstelsel ineens niet meer zo belangrijk. PVV heeft al volgens de peilingen als er nu gestemd zou worden 49 zetels, benieuwd met de nieuwe verkiezingen die er, gezien de huidige kleuterklas en nog steeds teveel links geprietpraat, zeker gaan komen. Onze Nederlandse doelgroepen 10 jaar op de wachtlijst? ter er nog maar 10 bij op want ook als ouders kan je weinig doen (schuurtje ombouwen tot woonplek, mantelzorgwoningen creëren enz) vanwege het o zo belangrijke vergunningenstelsel en procedures, het kan allemaal niet voor ons.

 7. Het is allemaal wel leuk wat mijnheer van ruiten roept en wil maar het pas gewoon niet in het gebied .het is gewoon midden in een polder hoor waar het dus gewoon niks is .aan de andere kant van de weg staan er ook nog vier die staan gewoon in een gebied van duurzaam glas tuinbouw .en worden mijn achter buren .van ruiten had daar in 1997 niet zo veel geld voor moeten geven want toen wilde hij er ook al huizen van maken .Dat de gemeenten het allemaal zou lang laten duren en daar door kan een gewoon mens dat niet betalen dus gewoon kappen er mee en niet doen of u zo weldoener ben het gaat u gewoon om geld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in