Foto: PB.

Sassenheim – De leden van korfbalvereniging TOP zijn tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering unaniem akkoord gegaan met het idee om vier padelbanen aan te gaan leggen. De padelbanen zouden in de plaats moeten komen voor een korfbalveld dat op dit moment ook gebruikt wordt om op te tennissen. Voorzitter Erik de Vos benadrukt wel dat dit pas het startsein is: de vereniging moet onder andere nog vergunningen aanvragen en de financiering rond zien te krijgen.

Het idee is ontstaan uit een advies van de NOC*NSF. Op dit moment worden de kunstgrasvelden, die bedoeld waren voor korfbal, ook gebruikt als tennisvelden. Het specifieke type kunstgras met zand erin is namelijk bruikbaar als ondergrond voor beide sporten. Echter bleek uit een onderzoek van de NOC*NSF dat veel korfballers blessures oplopen door deze velden. Wat het teken was voor TOP om overal nieuwe, beter dempende velden aan te leggen, die niet meer als tennisvelden gebruikt kunnen worden bij de Sassenheimse vereniging.

Om de tennissers tegemoet te komen en de huidige leden meer variërende sporten aan te bieden, kwam het idee op om vier padelbanen aan te leggen. Padel kan namelijk gespeeld worden van jong tot oud. Uit een ander onderzoek van de NOC*NSF bleek dat veel jonge sporters stoppen bij clubs door onder andere te weinig variatie in de sporten. Door nu padel aan te bieden hoopt TOP haar leden meer te kunnen bieden. De padelbanen zijn dan ook primair bedoeld voor leden.

Het is echter nog lang niet zeker dat de banen er ook echt komen. De vereniging moet namelijk alle stappen nog zetten om de aanleg te realiseren. Zo moeten de vergunningen nog aangevraagd worden en moet de financiering nog rondkomen: een padelbaan kost per stuk ongeveer 75.000-80.000 euro. De Vos noemt de positieve uitkomst van de ledenvergadering dan ook ‘het startsein’.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in