Een bezoeker maakt gebruik van de telescoop.

De Zilk – Met telescopen de zon bekijken en beluisteren, dat is wat sterrenwacht Foucalt in de Zilk zondag mogelijk maakte voor belangstellenden. Dankzij het relatief goede weer was de zon goed zichtbaar en was het zelfs mogelijk om met een grote telescoop de planeet Venus te bekijken.

De zonnekijkdag van Foucalt werd gehouden in de tuin van organisatoren Henny en IJsbrand van Straalen aan de Hoogduinweg in de Zilk. De bezoekers van het evenement konden in totaal met zes verschillende telescopen de zon op verschillende manieren bekijken en beluisteren. Ook gaven Henny en IJsbrand een presentatie waarbij de bezoeker uitleg kreeg over de zon en wat de zon zo bijzonder en indrukwekkend maakt.

Van jong tot oud, uit de buurt en zelfs uit Duitsland, er kwamen genoeg bezoekers op het evenement af, zag ook organisator van de zonnekijkdag IJsbrand. “De opkomst valt zeker niet tegen, toch leuk dat er veel mensen op deze mooie dag de tijd hebben genomen om de zon te bewonderen”. De mooie dag was niet alleen nodig voor de opkomst van het evenement, maar ook voor het kunnen bewonderen van de zon. “ We zijn blij dat het zo goed weer is, want als het bewolkt was geweest, dan hadden we de zon niet kunnen bekijken’’, duidt IJsbrand.

Beluister hieronder het interview met IJsbrand en Henny van Straalen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in