Van links naar rechts: wethouder Jolanda Langeveld, trekkers van de initiatiefgroep Simon Lagendijk en Lizet Hoekstra en Roland Asberg, directielid Stichting Knarrenhof. Bron: Stichting Knarrenhof

Lisse – De komst van een Knarrenhof naar Lisse is definitief. De gemeente en Stichting Knarrenhof hebben deze week overeenkomsten ondertekend voor de bouw van 40 appartementen in het ‘Hof van Lisse’. Wanneer deze woningen worden gerealiseerd is nog de vraag. Stichting Knarrenhof is nu bezig met het traject voor het bestemmingsplan en start in het najaar met de voorlopige ontwerpfase.

In een Knarrenhof wonen mensen van 55 jaar en ouder bij elkaar in een hofje of een kleinschalig appartementencomplex. Ieder heeft een eigen woning, maar de bewoners helpen elkaar waar nodig met kleine diensten. In het ‘Hof van Lisse’ komen 40 appartementen, ontworpen voor gemeenschappelijk wonen met behoud van privacy.

21 REACTIES

 1. Goede dag. Ik ben heel erg geïnteresseerd. Ben een oud Lisser, en woon nu in Hillegom zins 12 jaar.
  Ik zou graag weer in Lisse willen wonen. Ben 58 jaar oud.

  Vr gr Eric Smakman.

 2. Is 55 jaar niet een beetje te jong voor een knarrenhof?Deze mensen werken veelal nog en staan nog volop in het leven en zullen minder tijd hebben om andere mensen te helpen met kleine diensten
  Terwijl mensen van 70/75 jaar en ouder soms eenzaam kunnen zijn en meer behoeften hebben aan mensen van de zelfde leeftijd om mee om te gaan

  • Eens, 55+ is veel te jong voor een Knarrenhof. Er zijn ouderen die veel meer ” recht” hebben op een Knarrenappartement omdat ze daar aan toe zijn.

 3. Wij hebben in Lisse gewoond en gewerkt. Nu 20 in Nieuw Vennep. Zouden graag weer in Lisse wonen. Wilt u ons svp op de hoogte houden. Cobie en Jan

 4. Ook wij willen weer graag terug naar Lisse, we willen graag op de hoogte gehouden worden over de voortgang van de ontwikkeling van het Knarrenhof.

 5. Ik hoop dat zeker de helft van het Knarrenhof gaat bestaan uit sociale huurappartementen. Want juist voor de ouderen die het niet zo breed hebben is zo’n Knarrenhof onontbeerlijk. Zij komen niet in aanmerking voor koop of een particulier verzorgingshuis. Daarnaast vind ik dat ouderen zonder familie en mantelzorgers voorrang moeten krijgen voor een plaats in het Knarrenhof. Er is nu namelijk een oneerlijke 2-deling in Nederland tussen ouderen die kinderen en familie hebben (en die dus mantelzorg krijgen) en ouderen die dat niet hebben. Alleenstaande ouderen zonder kinderen hebben het zwaar in Nederland. Zij vereenzamen steeds meer en hebben dus veel behoefte aan zo’n Knarrenhof. P.s ik ben zelf geen oudere maar ik zie dit om mij heen.

 6. Goedemorgen Caroline. Ben het helemaal met jouw eens wat betreft de oneerlijke 2-deling daar ik mijzelf daar helemaal in herken. Ben lid van Knarrenhof en naar info avonden geweest locatie Sassenheim en Lisse. Voor mensen met aow en klein pensioen is het niet op te brengen, los van de verdeling. Sassenheim 24 appartementen, 20 koop,4 sociale huur.Lisse liggen de verhoudingen ook zo ONGELIJK. Op je oude dag leuk en rustig kunnen wonen / huren is alleen weggelegd voor de rijken daar zij mogelijk een koophuis achterlaten. Diegene die op een sociale huur woning wachten in een project van Knarrenhof moeten maar afwachten of zij uitgeloot zullen worden en hoe hoog de huur dan wel zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in