archieffoto

Lisse – De gemeenteraad in Lisse heeft tijdens de raadsvergadering donderdag een motie aangenomen over elektrische laadpalen aan huis. Momenteel krijgen steeds meer inwoners een elektrische auto, terwijl er in Lisse nog te weinig openbare laadpalen zijn. De organisatie die verantwoordelijk was voor de aanleg van deze laadvoorzieningen is in februari 2023 voorlopig gestopt. Daarom heeft het college besloten om tijdelijk elektrische laadpalen aan huis toe te staan.

Dit betekent dat de bewoners van Lisse na gemeentelijke goedkeuring en op eigen kosten een aansluiting vanuit huis kunnen realiseren. Echter zal deze aansluiting voor bepaalde tijd toegestaan zijn. Zodra er weer genoeg openbare laadvoorzieningen zijn, zal de vergunning weer worden ingetrokken. Onder andere het CDA en PvdA/Groenlinks gaven aan dat de voorkeur ligt bij openbare laadpalen, zodat iedereen mee kan profiteren van duurzaam vervoer.

Wethouder van der Zwet verzekerde dat de organisatie in het eerste kwartaal van 2024 weer verder gaat met de openbare aansluitingen van laadpalen.

2 REACTIES

  1. Dit betekent dat de bewoners van Lisse na gemeentelijke goedkeuring en op eigen kosten een aansluiting vanuit huis kunnen realiseren. Echter zal deze aansluiting voor bepaalde tijd toegestaan zijn. Zodra er weer genoeg openbare laadvoorzieningen zijn, zal de vergunning weer worden ingetrokken.

    Zal wel storm lopen… NOT!!

  2. Slecht plan, want daardoor gaan die laadpaal eigenaren dus ook de parkeerplaats claimen.
    Dat leidt tot spanningen en ruzies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in