Lisse – Het college van B&W heeft de schriftelijke vragen van D66-lid Gabriëlla Eekhout over de aanleg van glasvezel in de bebouwde kom van Lisse beantwoord. Eerder had Delta Network de gemeente verrast met plannen om een netwerk aan te leggen, maar daar werd van af gezien en kwamen de plannen van T-Mobile daarvoor in de plaats. D66 stelde eind januari vragen over de inbreng van de gemeente en communicatie over de aanleg van het netwerk na veel vragen van inwoners aan de gemeente.

Volgens het college moeten gemeenten wettelijk gezien toestemming geven voor de aanleg van glasvezelnetwerken. Bedrijven kunnen daarvoor een aanvraag indienen, maar hoeven de gemeentes niet te informeren over plannen of beslissingen wat tot uitvoering leidt. De aanvraag van T-Mobile is ontvangen bij het college, maar over toestemming is nog geen besluit genomen.

Het college is ook van plan om de projecten, bij meerdere aanvragen van bedrijven voor een glasvezelnetwerk, te coördineren. Zo wordt er een situatie waarbij stoepen en straten meerdere keren open moeten voorkomen. Ook stelt het college een jaar graafrust in om zonder grote overlast twee netwerken op meerdere locaties tegelijkertijd te kunnen laten aanleggen.

1 REACTIE

  1. Wat betekent: “Ook stelt het college een jaar graafrust in om zonder grote overlast twee netwerken op meerdere locaties tegelijkertijd te kunnen laten aanleggen.”
    Dat we langer dan een jaar moeten wachten voordat het netwerk van T-mobile wordt aangelegd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in