Van links naar rechts: Geerten Geerts, Suzanne van Teijlingen, Toon van Tol en Geerdina Meijer. Bron: MetLEF

Noordwijk – De lokale politieke partij MetLEF stapt na de lopende raadsperiode uit de gemeenteraad van Noordwijk. Dat heeft de fractie donderdag aangekondigd.

Volgens de partij is de reden om uit de gemeenteraad te stappen de positie van lokale politieke partijen te versterken en trage besluitvorming te verminderen. MetLEF vindt dat met minder fracties de effectiviteit van het lokale bestuur zal toenemen en lokale prioriteiten beter kunnen worden behandeld.

MetLEF is opgericht in november 2022 toen raadsleden Toon van Tol en Suzanne van Teijlingen samen met steunfractieleden Geerten Geerts en Geerdina Meijer uit de politieke partij PUUR zijn gestapt vanwege meningsverschillen.

9 REACTIES

  1. En geven ze de zetels dan weer terug aan de partij waarmee ze elk in de gemeenteraad zijn gekozen (PUUR), of blijven het zetelrovers?

  2. Toen ze lafhartig uit de “geheime” gemeenteraadsvergadering wegliepen over de aankoop van de grond van Tuin Extra, en de stemming hierover, had MetLef beter meteen de biezen kunnen pakken. Nu blijven we nog met ze zitten tot het einde van deze raadsperiode. Wie weet welke fratsen ze nog uithalen de komende tijd….

  3. Zetels zijn persoonlijk eigendom. Wellicht dus twee nieuwe partijen. Blijf benieuwd naar de redenen van splitsing. Krijgt Puur er nu 2 zetels bij?

  4. Zetels zijn van een partij, niet van een persoon. Twee nieuwe partijen? MetLef taait gewoon af bij de volgende gemeenteraadsvergaderingen.Doet niet meer mee als partij. Splitsing? Welke splitsing? Puur er 2 zetels bij? Weet je wel waar je het over hebt Pibo?

  5. Hadden dat niet eerder kunnen bedenken? Het wegblijven bij de beëdiging van de nieuwe wethouders was de grootste blamage. Noordwijk zal ze niet missen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in