Toon Zwetsloot moest namens FC Lisse toezien dat zijn ploeg op Middelmors niet verder kwam dan een puntendeling (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – Heel FC Lisse wist voor aanvang van de derby bij Rijnsburgse Boys dat alleen een driepunter de kans op de nacompetite levend zou houden. Met drie duels te gaan en vijf punten achterstand op Kozakken Boys was het vonnis bij verlies op Middelmors en winst van de Werkendammers zelfs deze zaterdag al geveld. Uiteindelijk rolde er een 1-1 remise uit de bus in Rijnsburg, terwijl Kozakken Boys op bezoek bij ADO’20 tegen opnieuw een nederlaag opliep. Of de vier punten achterstand op de Kozakken in de twee resterende duels nog goed kan worden gemaakt blijft echter de grote vraag.

Voor de pauze blafte Rijnsburgse Boys wel, bijten deed het echter niet. Verder dan een handvol corners en een op een haar na gemiste kans voor spits Dani van der Moot kwam de thuisploeg niet. En omdat FC Lisse op een tweetal ongevaarlijke inzetten na, nauwelijks dreigend was, is de 0-0 halverwege snel verklaard.

Na de pauze was het FC Lisse dat al snel op voorsprong wist te komen. Een afgemeten voorzet van Max Hudepohl werd door de attente Maxim van der Meer tot de 0-1 gepromoveerd, zodat FC Lisse deze middag op een matig bezocht Middelmors op een positief resultaat mocht gaan hopen. Het duurde hierna wel even tot de thuisploeg zich hervond. Na een uur spelen zette geel-zwart echter wel aan. Dat leverde wel druk op de FC Lisse-defensie op, maar goals bleven uit. Hierdoor ging het er naarmate de tijd verstreek steeds meer naar uitzien dat de Polak-formatie met de volle buit aan de haal zou gaan. Door die gedachte ging in de slotfase echter een streep toen invaller Lesley Bakker van afstand doeltreffend uithaalde (1-1).

FC Lisse ging hierna met de moed der wanhoop op zoek naar meer. Dat leverde nog wel een aantal mogelijkheden op, terwijl ook de thuisploeg nog dicht bij winst was. Gescoord werd er echter niet meer, zodat er voor beide ploegen niets anders resteerde dan een puntendeling.

A.s. zaterdag is voor FC Lisse op Ter Specke winst op Koninklijke HFC noodzakelijk om degradatie te voorkomen, terwijl Kozakken Boys die dag dan de eer moet laten aan De Treffers. Aanvang om 18.00 uur.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in