foto PB
Voorhout – Een 42-jarige man uit Voorhout is een van de vier dodelijke slachtoffers van een groot auto-ongeluk op de A3 nabij Elten, in Duitsland, zondagmorgen. Bij het ongeval waren drie Porsches met een Nederlands kenteken betrokken.
Rond 10.45 uur raakte de man uit Voorhout de macht over het stuur kwijt en belandde in een greppel. Bij hem in de auto zat ook een vrouwelijke passagier. De bestuurder van de Porsche erachter zag het ongeluk gebeuren en stopte om hulp te bieden. Toen hij samen met de vrouwelijke passagier en de bestuurder van de eerste auto op de vluchtstrook stond, raakte de bestuurder van een derde Porsche de macht over het stuur kwijt en ramde met zijn auto de anderen.
Daardoor kwamen de vrouwelijke passagier (37) van de Porsche die als eerste was gecrasht en de man die probeerde te helpen op slag om het leven. De twee bestuurders bezweken later, een in de traumahelikopter en een in het ziekenhuis. In de Porsche 911 die op de anderen botste zat nog een man. Zijn leeftijd is niet bekendgemaakt. Volgens de Duitse politie is hij lichtgewond. Via hem hoopt de politie meer te horen over de precieze toedracht van het ongeluk.

Kort voor het ongeluk had het hard geregend, waardoor er veel water op de weg lag. Een woordvoerder van de Duitse politie vertelt tegenover de NOS dat er sprake moet zijn geweest van ‘aquaplaning’, waarbij de banden de grip op het natte wegdek kwijt raken.

Volgens de Duitse politiewoordvoerder is het ongeluk mogelijk ontstaan doordat de wagens de snelheid niet hadden aangepast aan het water dat op de weg stond. De Porsches maakten vermoedelijk deel uit van een groep, maar er zijn geen aanwijzingen dat ze aan het racen waren. Ook zijn er geen aanwijzingen van alcohol- of drugsgebruik.

1 REACTIE

  1. De vrouw die bij de voorhouter Floris van Dam zat is ook een inwoner van voorhout Ronzanne
    Bekkerin zij woonde samen en voorhout

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in