Foto: Orange Pictures/archief.

Noordwijk – SJC heeft zich geplaatst voor de tweede voorronde van de KNVB beker. De Noordwijkers namen het in eigen huis op tegen tweedeklasser Bon Boys uit Haaksbergen. In een duel vol kansen stond er na negentig minuten spelen 1-1 op het scorebord. In de laatste seconde van de verlenging maakte Mark Turk de 1-2.

SJC had zich vorig jaar gekwalificeerd voor de eerste voorronde door in de halve finale van de districtsbeker te komen. Die ging verloren na penalty’s tegen XerxesDZB. Nu mochten de Noordwijkers het dus gaan proberen in de eerste voorronde van het grote bekertoernooi. De openingsfase was mild: beide ploegen kregen geen kansen en pas na een kwartier kwam het eerste gevaar via de bezoekers, maar de bal ging voorlangs. Vervolgens kwamen er kleine speldenprikjes van zowel SJC als Bon Boys, maar echt gevaarlijk werd het niet. Toch werd er voor rust nog wel gescoord. Wesley Haasnoot trok zijn goede lijn uit de voorbereiding door en zette SJC in de 38e minuut op voorsprong. De ploegen gingen aan de thee met deze score, na ongeveer evenveel kansen te hebben gehad in het eerste bedrijf.

In de tweede helft waren de eerste kansen voor SJC, waar Ruigrok een vrije trap over schoot. Even later miste Haasnoot een grote kans op zijn tweede treffer van de middag, toen hij een bal over het doel kopte. Martijn van Trigt zag een goal afgekeurd worden en moest een minuut later toekijken hoe Bon Boys langszij kwam. Uit een vrije trap vanaf ongeveer dertig meter scoorde Dani Bultman de 1-1 in de 67e minuut. Wesley Haasnoot kreeg even later opnieuw een grote kans om te scoren, maar deze werd gekeerd door keeper Lankheet.

Richting het einde van de reguliere speeltijd ging het spel op en neer. Scharenborg en Bultman kregen grote kansen voor de bezoekers en SJC kreeg een goede mogelijkheid om te scoren via Hoogervorst. Geen van de drie ging echter raak, waardoor het na tachtig minuten nog steeds 1-1 stond. Het was een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek aan de Lageweg, want het spel ging op en neer met kansen over en weer. Desondanks wisten beide ploegen in de reguliere speeltijd niet meer te scoren, waardoor het duel naar een verlenging ging.

In de eerste helft van de verlening gebeurde er weinig. Beide ploegen probeerden elkaar een beetje te testen, net zoals in de eerste helft. De tweede helft van de verlenging startte spectaculairder: Scharenborg schoot voor Bon Boys rakelings naast in de 109e minuut. Aan de andere kant kreeg Postma een grote kans met een schot van afstand, die Lankheet pakte. Het duel leek op penalty’s af te stevenen, tot de allerlaatste minuut. SJC was begonnen aan een slotoffensief en kreeg meerdere corners. In de laatste minuut van de wedstrijd gingen de Noordwijkers er nog een keer voor, via de ingevallen Van der Meij. De van Noordwijk overgekomen aanvaller gaf de bal aan Mark Turk, die de 2-1 binnen schoot.

SJC mag zich gaan opmaken voor de tweede voorronde van de KNVB beker. In deze ronde komen ook teams uit de Tweede Divisie erbij.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in