Maxim met burgermeester Wendy Verkleij en kinderburgermeester Kseniya Dessing.

Noordwijk – Groep 7 van de Witte School in Noordwijk werd vrijdag verrast met een bezoekje van burgemeester Wendy Verkleij en huidige kinderburgemeester Kseniya. Zo werd bekendgemaakt dat Maxim van den Nieuwendijk (11 jaar) de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk wordt. Hij zal op 26 september tijdens de gemeenteraadsvergadering officieel geïnstalleerd worden.

Maxim wordt de derde kinderburgemeester van Noordwijk en speelt daarmee de rol als ambassadeur van alle kinderen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Zo zal hij aanwezig zijn bij gelegenheden die met kinderen te maken hebben, zoals de opening van een speeltuin en de intocht van Sinterklaas.

Maxim wil tijdens zijn burgemeesterschap aandacht besteden aan muziek en armoede. In de sollicitatieprocedure werd gekozen voor Maxim vanwege zijn enthousiaste presentatie en zijn idee rondom het thema muziek. Omdat hij zelf altijd een goed gevoel krijgt van piano spelen, wil hij dat gevoel delen met andere kinderen. Daarnaast wil hij kinderen die opgroeien in armoede helpen om zich minder zorgen te maken over geld, kleding en eten.

Kinderen die een vraag willen stellen aan de kinderburgemeester kunnen dat doen via het e-mailadres [email protected].

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in