foto gemeente Noordwijk

Noordwijk – De provincie Zuid-Holland organiseert samen met de gemeente Noordwijk een meedenkbijeenkomst over het verbeteren van de bestaande busverbinding Leiden – Noordwijk. De meedenkbijeenkomst is op donderdag 29 februari van 19.00 tot 21.00 uur in theater De Muze.    

Na een korte toelichting gaan de deelnemers aan de slag aan meedenktafels. Ook kunnen ze de enquête invullen. In alle deelnemende gemeentes worden zulke bijeenkomsten gehouden. Ideeën over de busroute, de directe omgeving van de route en de leefbaarheid zijn welkom.  

Voor Noordwijkse ondernemers en inwoners is het initiatief extra interessant vanwege de mogelijkheid voor een snelle busverbinding tussen Leiden en Noordwijk met een eigen route in Noordwijk, de HOV R-Net Leiden-Noordwijk.  

6 REACTIES

  1. Hmm, tja, vind het al een redelijk snelle verbinding buiten de spits.
    De grote bottlenecks zijn gewoon die rotondes in Leiden zelf. Ben een voorstander van rotondes, maar daar is het echt een knelpunt. En verwacht eigenlijk niet dat ze dat snel gaan oplossen, want dat zou je eigenlijk alleen met een ongelijkvloerse oversteek voor fietsers kunnen doen en dat is duur.

  2. Een kortere route over de n206 of langs Voorhout/Oegstgeest zou al fijn zijn. Eentje die niet stopt in Rijnsburg e.d.

    Boven alles zou een snellere fietsverbinding naar Voorhout al een stuk schelen. Vanaf daar is het maar 5 minuutjes met de trein. Gemiste kans dat die nieuwe fietsbrug helemaal bij Piet Gijs wordt geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in