Voorhout – De nieuwe school en sportvoorziening in de nieuwbouwwijk Nieuw Boekhorst in Voorhout gaat meer dan 28 miljoen euro kosten. Dit voorstel van het college van Teylingen is aan de gemeenteraad voorgelegd. In Nieuw Boekhorst worden ongeveer 1.300 woningen gebouwd, waarvoor een nieuwe school en sportvoorziening nodig zijn. Naar verwachting worden de accommodaties eind 2026 opgeleverd.

Het plan omvat een schoolgebouw van 2.000 vierkante meter, een kinderdagverblijf van 200 vierkante meter en een sporthal met drie zaaldelen van elk 7 meter hoog. De school en kinderopvang zullen samenwerken en de sporthal wordt geschikt voor verschillende sporten en dient als ontmoetingsplek. Verder komen er een kantine, maatschappelijke ruimten en twee multicourts in de buitenruimte. De voorzieningen worden energieneutraal en circulair uitgevoerd.

De nieuwe accommodaties kosten in totaal 28.100.000 euro. De jaarlijkse afschrijvingskosten van 705.000 euro worden betaald uit de algemene reserve van de gemeente Teylingen. De rentekosten van 405.000 euro per jaar worden vanaf 2026 betaald uit de exploitatiebegroting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in