Bron: Stek

Noordwijk – Het aantal sociale huurwoningen en doorstromers is het afgelopen jaar toegenomen in Noordwijk. Dat blijkt uit het verslag van de prestatieafspraken tussen de gemeente Noordwijk, Woningstichting Padua, Woningstichting Stek, Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN) en Stichting Huurdersbelangen Noordwijkerhout en De Zilk (HBNZ). Ook worden woningen van Padua en Stek steeds duurzamer.

Volgens de gemeente heeft de doorstroomadviseur in 2023 ervoor gezorgd dat ongeveer 15 grotere sociale huurhuizen beschikbaar zijn gekomen, vooral voor gezinnen uit Noordwijk. Padua en Stek zouden lokaal maatwerk hebben ingezet om dit te laten gebeuren. Volgens de cijfers van de woonstichtingen heeft Stek 70 nieuwe sociale huurhuizen gebouwd in Offem en Padua 22 nieuwe appartementen gemaakt op het BAVO terrein. Deze nieuwe huizen hebben vorig jaar ook voor doorstroming gezorgd.

De gemeente Noordwijk zegt vorig jaar 4 plekken te hebben gekozen als geschikte locaties voor sociale woningbouw. Zo wordt er een plan gemaakt voor sociale wonen op de plekken DPO en Gruenepad. Voor Stek betekent dit dat er nog meer sociale huurhuizen gebouwd gaan worden.

Volgens Padua en Stek hebben veel mensen in hun gebouwen minder auto’s dan wat de gemeente Noordwijk heeft ingeschat. De woningcorporaties hebben de gemeente gevraagd of de parkeernorm lager kan, zodat er meer ruimte is om huizen te bouwen. De gemeente gaat voor de zomer bekijken of de regels voor parkeerplekken bij sociale huurhuizen verandering nodig hebben.

7 REACTIES

  1. Zo… zo…wat een prestatie…..15 grotere sociale huurwoningen voor gezinnen, 70 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd door Stek en 22 appartementen gebouwd door Padua. En dat op een inwonersaantal van 40.000 inwoners in gemeente Noordwijk en een enorme wachtlijst! Voorwaar, een prestatie van formaat. De vlag kan uit! Pffff….

  2. Arie en Han, helemaal met jullie eens. ZE…praten er over of ze iets bereikt hebben. En dat brengen ze in het nieuws….ze moesten zich diep en diep schamen. Ik zeg vaak genoeg…Voorhout doet wat het doen moet…BOUWEN! Chaoot.
    Noordwijk praat en ruziet en praat en onderzoekt….maar er gebeurd gewoon HELEMAAL NIKS. Bronsgeest-noord praten ze al ruim 34 jaar over …34 JAAR!!!!!!. SCHANDE!

  3. Beste @Arie, niet klagen over corporaties die willen bouwen, maar tegengewerkt door gemeente Noordwijk. Minister mag eens harder ingrijpen!

  4. Wat zijn dat voor een bestuurders alles maar tegen houden ja als het om villa’s gaat dan zijn ze zo klaar kijk maar wat er geboud wordt 2 onder een kap maar sociaal daar hebben geen kaas van gegeten en kom niet met het verhaal de grond is zo duur ja dat krijg je als je het 20 jaar braak laat liggen . Die zogenaamde hyacinten grond aan de van de Berkelweg is 25 jaar geleden gekocht en er staat nu nog niks wat heeft dit verhaal al aan rente gekost miljoenen . Makkelijk uitgeven van andermans geld . Knoeiers dat zijn jullie daar op dat gemeentehuis .

  5. Begrijp ook niet waarom ze niet naast vinkenveld gaan bouwen bij de herenweg grond is ook al jaren van de gemeente en die paar kwekerijen die er zitten willen misschien ook wel weg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in