VAB in Voorhout (foto VAB)

Bollenstreek – MeerVab bv gaat vanaf 1 januari 2024 de afvalinzameling, -scheiding en -verwerking uitvoeren. De aandelen van MeerVab worden gelijk verdeeld tussen de gemeenschappelijke regeling Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek (VAB) en Meerlanden. 

VAB is nu eigendom van de vijf Bollenstreekgemeenten Noordwijk, Katwijk, Teylingen, Lisse en Hillegom. MeerVab is een samen uit-samen thuis constructie waarbij winst en verlies gelijk verdeeld worden tussen beide partijen. De Bollenstreekgemeenten denken hiermee goedkoper uit te zijn en weinig risico te lopen, omdat de samenwerking relatief eenvoudig te ontbinden is. 

Het huidige VAB-terrein bij Piet Gijs moet wel met omvangrijke investeringen opnieuw worden ingericht en van nieuwe installaties voorzien. Het VAB verwacht dat de langdurige erfpacht van het perceel, eigendom van de NS, voor 120.000 euro per jaar afgekocht kan worden. 

 

1 REACTIE

  1. Dit gaat de bewoners van de bollen streek weer een hoop geld kosten . Eant winst maaken is niet zo moeilijk bij deze gemeentes .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in