foto: politie

Bollenstreek – In de Bollenstreek wordt relatief vaak ingebroken in woningen in Noordwijk. Het gaat gemiddeld om iets meer dan 1 (1,04)  inbraak per 1.000 inwoners. Dat cijfer is voor Lisse 0,87 en voor Teylingen 0,82. In Hillegom wordt het minst ingebroken: 0,63 keer per 1.000 inwoners. Dat blijkt uit cijfers van Omroep West. Ter vergelijking: in Rozendaal (Gld) wordt het meest ingebroken in Nederland: 3,43 keer per 1.000 inwoners. In Oegstgeest is dat cijfer 1,88 en in Wassenaar 1,82. 

Het aantal woninginbraken neemt al jaren af. Inbraakpreventie speelt daarbij een grote rol. Als een inbreker niet snel naar binnen komt, gaat hij het bij een andere woning proberen. De meeste inbrekers komen binnen via de achterdeur. Of de opkomst van de videodeurbellen hierbij een rol speelt, is nog niet onderzocht.  

Lees hier het hele artikel van Omroep West. 

 

3 REACTIES

  1. Ook het melden van inbraken neemt af, door oa het ontbreken van een fysiek politiebureau in Noordwijk, het melden moet nu via Internet wat de bereidheid tot melden doet afnemen, dit blijft niet beperkt tot alleen het melden van inbraken maar ook tot het melden van overige criminele activiteiten, waardoor de cijfers een compleet ander beeld geven dan de werkelijke cijfers, daarbij nog het feit dat de politie te maken heeft met andere prioriteiten

  2. Is er nog wel Politie zeker niet on Noordwijk na een melding van drug handel komen ze niet of na een paar uur .Dat krijg je met al dat bezuinigen het tuig heeft de over hand .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in