Foto: Boudewijn van der Neut/archief.

Hillegom – SV Hillegom heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. In eigen huis speelden de Hillegommers 2-2 tegen ZOB, maar achteraf ging het vooral over de laatste treffer van de bezoekers.

Hillegom begon goed, al kon het niet het eigen spel spelen en hoog druk zetten. Na 23 minuten tekende Dilano Wegkamp voor de 1-0 uit een vrije trap, waardoor de thuisploeg voor het eerst kon juichen. Vlak voor rust kwam echter het antwoord van ZOB, waardoor beide ploegen gingen rusten met 1-1.

Hillegom kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg de regie over de wedstrijd in handen. Kans op kans volgde, waarvan een kopbal van Niels van Veen als enige het net vond. Met een 2-1 stand had Hillegom de score verder moeten uitbreiden met onder andere een omhaal van Aiden Ryan, maar de ploeg van Thijs Sluijter verzuimde zichzelf te belonen. In de 85e minuut kregen de Hillegommers dan ook de deksel op de neus, toen ZOB uit een discutabele situatie de 2-2 maakte. Een schot van de bezoekers leek naast te gaan, maar toen keeper Oliemans de bal wilde pakken voor een achterbal, kwam er hevig protest van de spelers van ZOB. Zij beweerden gescoord te hebben, waarna de bal door een gat in het net achter de goal zou zijn beland. Niemand op het veld wist wat er nou echt gebeurd was, maar scheidsrechter Ebink besloot een doelpunt toe te kennen aan ZOB. Zo eindigde de wedstrijd in 2-2.

Hillegom hoeft echter niet gelijk te vrezen voor een grote achterstand op de ranglijst. Alle wedstrijden in de Eerste Klasse A eindigden namelijk in een gelijkspel, behalve de wedstrijden Hoofddorp – Velsen en AGB – Vitesse 22. Velsen en AGB trokken aan het langste eind in deze wedstrijden. Volgende week gaat Hillegom op bezoek bij mede-koploper Velsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in