Bollenstreek – Stichting Mooi Leven Huis Leiden, Duin- en Bollenstreek heeft een nieuwe stap gezet op weg naar de realisatie van hun project. Afgelopen vrijdag heeft de stichting een intentieverklaring getekend met twee zorgaanbieders; Philadelphia Zorg en NabijNetwerk.

Het Mooi Leven Huis is een nieuwe woon- en leefvorm voor kinderen met een beperking. Ze hebben plaats voor 30-35 bewoners met uiteenlopende zorgbehoeften. Elke bewoner krijgt zijn eigen studio, maar is tegelijkertijd onderdeel van de woongroep. Door de intentieverklaring zullen de zorgaanbieders de benodigde basiszorg leveren. De eerste mijlpaal werd vorig najaar bereikt met de oprichting van de stichting en de vorming van een actieve oudergroep. Op dit moment ondersteunen de ouders van in totaal 35 aspirant-bewoners dit initiatief.

Naast de professionele zorg, zal het netwerk van de bewoners ook structureel gaan bijdragen aan de kwaliteit van leven. De familie en vrienden zullen actief onderdeel zijn van de gemeenschap in samenwerking met het zorgpersoneel. Op deze manier krijgen de bewoners extra aandacht en zorg.

De uitwerking van de plannen voor de invulling van de zorg en de onderlinge samenwerking zal naar verwachting eind 2023 klaar zijn. In 2027 wil de stichting dat de kinderen hun intrek kunnen nemen in het huis.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in