Noordwijk – Bever Holding, het vastgoedbedrijf gerelateerd aan Ronnie van de Putte, heeft een boete van 5 miljoen euro gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) . Bever Holding is beursgenoteerd en dat betekent dat je belangrijke wijzigingen openbaar moet delen en dat is volgens het AFM niet juist verlopen. Bever Holding verkocht 10 percelen in Noordwijk voor 60 miljoen aan de Adriaan van Erk groep. Het gaat om onder meer de winkels aan het Vuurtorenplein, het Gat van Palace, de grond achter de Blauwe Gans en de locatie van voormalig manege Meeuwenoord aan de Northgodreef. Bever Holding wordt ook beboet omdat in het jaarverslag en twee persberichten wordt gemeld dat ze nog een definitieve invulling aan de gronden willen geven, maar dat ze toen al verkocht waren. Gedurende een periode van 10 maanden is er volgens de AFM gehandeld op basis van onvolledige en zelfs misleidende informatie en dat levert een boete op van 5 miljoen.

Naar het oordeel van N.V. Bever Holding was in de betreffende periode geen sprake van concrete en koersgevoelige informatie en was er een rechtmatig belang om de voorwaardelijke verkoopovereenkomsten vertrouwelijk te behandelen om het onderhandelingstraject niet te verstoren. Het belang van vertrouwelijkheid is in die periode ook door de gemeente onderkend en schriftelijk bevestigd. De daadwerkelijke levering van de grondposities was afhankelijk van verschillende voorwaarden en onzekerheden, waaronder de totstandkoming van een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Noordwijk. Derhalve heeft N.V. Bever Holding bezwaar gemaakt tegen het boetebesluit.

7 REACTIES

  1. Als tv-magnaat John de Mol stopt met het tv-programma “Massa is Kassa”, waarin de dubieuze campingpark miljonair Peter Gillis de hoofdrol speelt, kan hij altijd nog een soap starten rond de even dubieuze Ronnie van der Putte. Suggestie voor de titel: ” Met Ronnie in Noortuk lach je je helemaal stuk!”

  2. Ze lijken allemaal op elkaar ze denken het gewonnen te hebben dat gemeentehuis nou ze lijken allemaal op elkaar . Er wordt echt niks geboud .

  3. Al die shame plekken onteigenen en sociaal gaan bouwen voor de oudjes en de jeugd. Als dat niet lukt vol gooien met strand en of duinzand en helm aanplanten!!

    • Ze bezitten de shame plek aan de van Berckelweg (Bronsgeest ) al jaren en daar vertikken ze het ook om te gaan bouwen dus wat moeten ze met die andere shame plekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in