Noordwijkerhout – Demissionair minister Hugo De Jonge van Binnenlandse Zaken heeft donderdag een bezoek gebracht aan het stembureau Topaz Munnikeweij in Noordwijkerhout. Dat deed hij in het kader van de campagne Inclusieve Stembureaus van Stichting Prokkel.

De stichting stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking elkaar te ontmoeten. Door de campagne is er de afgelopen jaren een groei geweest van het aantal mensen met een verstandelijke beperking dat zich op een stembureau heeft ingezet als vrijwilliger. Dat gebeurt in samenwerking met een andere vrijwilliger die dan samen een prokkelduo vormen. Tijdens de Europese verkiezingen zijn er dit jaar 350 prokkelduo’s verspreid over 220 gemeenten in Nederland.

Bij het stembureau Topaz is Hans vrijwilliger samen met Mimi. Minister De Jonge heeft even met Hans gesproken over de werkzaamheden op het stembureau. Hij gaf Hans complimenten voor het feit dat hij goed op de hoogte is van het nieuws en de politiek. Hans vroeg verder aan de minister wat hij van Geert Wilders vindt. De Jonge:” Een aardige man, maar hij zegt nare dingen voor de camera”.

Hans gaat zelf ook stemmen, maar op wie, dat laat hij in het midden. Volgens de vrijwilligers op het Topaz stembureau is er de hele ochtend een aardige doorloop aan stemmers geweest.

Foto: Marit Hendriks

 

 

3 REACTIES

  1. En mnr de Jong heb je het gelijk even over de socy woning bouw ge had met die mevr die daar op die foto staat je was er nu toch .Maar het zal wel oude jongens krenten brood geweest zijn .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in