Foto: Boudewijn van der Neut

Hillegom – SV Hillegom heeft in eigen huis het publiek flink kunnen vermaken. Tegen hekkensluiter De Meer pakten de Hillegommers flink uit: 7-0.

De thuisploeg startte goed. Na acht minuten lag de bal al in het net: Aiden Ryan werd door centrale verdediger Maurice van der Neut diep gestuurd, waarna hij coulant afmaakte. Uit een corner van Tycho Heus werd de score verdubbeld, toen Menno van Gurp raak kopte. Na de tweede treffer zakte Hillegom in, waardoor dit ook meteen de ruststand bleek te zijn.

Net na rust gooide Niels van Veen de wedstrijd definitief in het slot. Joris van Dongen veroverde de bal, waarna Heus Van Veen diep stuurde, die op zijn beurt kon afwerken. De vierde treffer viel tien minuten later: invaller Gabriël Peruchi da Costa ging alleen op de keeper af en scoorde.

Gabriël Peruchi da Costa legt aan voor de 4-0 (foto: Boudewijn van der Neut).

Vervolgens leunden de wit-blauwen naar achter met een comfortabele voorsprong, totdat Aiden Ryan voor zijn tweede treffer tekende in de 85e minuut. Het slotakkoord werd op prachtige wijze gegeven door invaller Jeroen Dedel. De routinier kwam terug van een blessure maar bleek technisch nog even begaafd te zijn. Vlak voor tijd stiftte de 30-jarige aanvaller van korte afstand de keeper van de bezoekers: 6-0. Dit bleek niet het laatste kunstje van de wedstrijd: even later stiftte Dedel opnieuw, dit keer wonderschoon vanaf 25 meter, voor de 7-0.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in