Noordwijkerhout – De vroege afsluiting van Noordwijkerhout, afgelopen vrijdag voor de doorgang van het bloemencorso, is niet iedereen goed bevallen. Het dorp was om 9:00 uur al vrijgemaakt voor de route van het corso, terwijl de feestelijkheden niet eerder dan 15:00 zouden beginnen. Die lange afsluiting zorgt voor wat gemopper onder sommige ondernemers die klagen dat ze niet goed bereikbaar waren voor klanten en leveranciers.

De voorzitter van de ondernemersvereniging, Pieter van der Geest, geeft aan dat er wat punten van verbetering zijn voor de nieuwe manier van werken ten opzichte van vorig jaar. Maar volgens hem zijn ondernemers ruim van tevoren op de hoogte gebracht van de vroege afsluiting. “De reden voor deze eerdere afsluiting is het vrij houden van de route. Vorig jaar stonden er overal op de weg fietsen, waardoor de doorgang bemoeilijkt werd. Op deze manier willen we het ook veilig houden,” zegt Van der Geest. De voorzitter geeft aan dat er voor volgend jaar wel gekeken kan worden naar een soepelere manier van werken.

Voor een aantal winkeliers is het onbegrijpelijk dat mensen zelfs niet met de fiets aan de hand door de winkelstraat kunnen lopen op het moment dat er nog geen evenement gaande is. Het zou volgens hen logischer zijn om de maatregelen vanaf 15:00 in te laten gaan, want er is zeker wel begrip voor het afsluiten, maar de duur is voor sommige ondernemers onnodig.

Deze opmerkingen worden meegenomen in de evaluaties de komende tijd. Van der Geest geeft aan dat er gekeken zou kunnen worden naar een pasjessysteem voor leveranciers. Verder heeft de gemeente volgens hem goed gecommuniceerd over het evenement en de afsluiting.

De corsostoet ging dit jaar voor de eerste keer Noordwaards de boulevard op via de Quarles van Uffordstraat. Gemeente Noordwijk geeft aan ‘een goed gevoel’ te hebben over de nieuwe route.

 

8 REACTIES

 1. Eerlijk gezegd is er biet alleen ontevredenheid bij de ondernemers maar ook vanuit de bevolking zelf.
  Gezien hoe de verkeersregelaars met mensen op straat om gingen was uit den boze.
  Mensen werden agressief benaderd en zelfs middel vinger opgestoken.
  Zo ga je niet met mensen om toch??
  Nee het was druk maar ook erg ongezellig door al deze negatieve omstandigheden.

 2. Mij werd gevraagd om rond kwart voor 10 in de ochtend af te stappen toen ik door het centrum wilde fietsen. Hoewel dit initiëel vriendelijk werd gevraagd, kon niet worden uitgelegd waarom dit al zo vroeg nodig was en werd het uiteindelijk afgedwongen. Naar mijn mening was dit zo ver voor de aanvang zinloos en kan ik me voorstellen dat er in verschillende groepen onvrede was over deze maatregel.

  • Natuurlijk hebben verkeersregels geen zin om met iedereen die dit vraagt in discussie te gaan. U zit niet de eerste en in elk geval niet de enige zijn. En zij zullen het niet weten, voeren gewoon een opdracht uit.

 3. Ik was aant werk op de Dorpsstraat en heb om 11 uur gewoon me auto kunnen laden aldaar geen begeleider of boa gezien die moeilijk deed er stonden borden dat het om 9:00 niet meer mogelijk was maar er was geen hinder of gaos
  Wel jammer dat door het weer er meer toeristen waren dan dorpsgasten

 4. Het was eerlijk gezegd ook best heftig om te zien dat een oudere man niet eens met zijn fiets lopend door het dorp mocht. De jongeman die hem aanhield deed natuurlijk ook gewoon wat hem gezegd werd maar moet dat op zo’n harde manier? De oudere man bleef er bijna in. Zeker toen de jongen ook nog versterking erbij ging roepen… die man wilde gewoon s ochtends een broodje halen bij bakkerij van Eede. Wat ook bijzonder was.. terwijl ze met hem bezig waren kwam de een na de andere persoon voorbij gefietst….

 5. Dus de langs duur was volgens sommige ondernemers onnodig. Maar zij bepalen toch niet of het al dan niet nodig is. De organisatie vond het kennelijk nodig (en het zal vast vergund zijn). Misschien hadden ze beter vooraf inspraak kunnen zoeken…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in