Foto: VVD Heemstede

Teylingen – Tijdens de gemeenteraad van Teylingen lag donderdagavond een verzoek om wethouder Heleen Hooij nog een jaar ontheffing te verlenen van het woonplaatsvereiste. De wethouder woont namelijk in Heemstede en zit namens TriLokaal in het college. Toch vinden Forum voor Democratie en D66 dat deze ontheffing niet automatisch elk jaar gedaan kan worden. Eerstgenoemde partij diende daarom een motie van treurnis in voor ‘deze gang van zaken’.

Op grond van de gemeentewet moet een wethouder inwoner zijn van dezelfde gemeente als waar hij of zij werk voor doet. De raad moet hiervoor dus in praktijk elk jaar een ontheffing verlenen. Een meerderheid van de raad deed dit afgelopen donderdag dan ook, al klonken er wel enkele kritische noten van met name Forum voor Democratie. Ook D66 ging hierin mee en verwachten een antwoord van het college. TriLokaal verdedigde de wethouder door te zeggen dat het college in deze samenstelling goed werk verricht.

De verlenging voor wethouder Hooij geldt vanaf 1 juli 2024 tot 1 juli 2025.

3 REACTIES

  1. Het eerlijke verhaal is dat Milan Schenk zich gisteren van zijn beste kant toonde. Juridisch en inhoudelijk waterdicht. FvD is zeker niet mijn partij, maar dit was een optreden dat de democratische grondbeginselen aanriep en in acht nam.

  2. Milan, niet van mijn partij, had volkomen gelijk. De overheid, landelijk zowel plaatselijk doet maar zoals het hun uitkomt. Waar zijn de normen en waarden gebleven bij de plaatselijke overheid? Wij als burger moeten ons aan de regeltjes houden en B en W niet? Hoezo het goede voorbeeld geven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in