Foto: gemeente Teylingen

Teylingen – VVD Teylingen wil dat de gemeente voorlopig stopt met het zoeken naar eventuele locaties voor asielzoekers nu het nieuwe kabinet heeft voorgenomen om de spreidingswet in te trekken. Dit zou namelijk te veel tijd kosten van gemeentewerkers en ook zou het onderzoek volgens de VVD kleiner kunnen of juist breder getrokken kunnen worden voor meerdere doelgroepen. De ingediende motie van de VVD kreeg dinsdagavond tijdens de gezamenlijke commissievergadering alleen bijval van Forum voor Democratie.

Een meerderheid van de commissie was tegen de motie. Zij noemden het voorbarig, een loze oproep of “populistisch geblaat”. Echter waren er enkele partijen, waaronder Trilokaal en Partij voor Teylingen, die de motie in een andere bewoording wel zouden steunen. Bijvoorbeeld wanneer gevonden locaties ook geschikt zouden zijn voor andere doelgroepen, zoals jongeren of Oekraïners.

Wethouder Elsbeth Koek sprak namens het college en zei dat het een ingewikkelde tijd is wat betreft dit onderwerp. Voor het COA, de gemeente, maar ook de inwoners van Teylingen en de vluchtelingen zelf. Zij vertelde de commissie voorlopig door te gaan met het onderzoek naar deze locaties omdat dat de wet simpelweg nog niet is ingetrokken, maar ook om Ter Apel te blijven ondersteunen en dat het onderzoek ook al geldt voor meerdere doelgroepen.

7 REACTIES

  1. Krankzinnig ! Lokale politiek dient de landelijke trend te volgen. Vol is vol. Volgend jaar weer de WOZ 20% omhoog om alle kosten te dekken zeker ?

    • Het is maar gelukkig dat de lokale politiek niet de landelijke trend volgt. Waar staat dat de lokale politiek ” de landelijke trend dient te volgen”?

  2. De gemeente Teylingen is volledig de weg kwijt. Ze hebben de meest idiote plannen. Geld uitgeven is voor hun geen probleem. Gewoon de onroerend goed belasting omhoog. Ukrainers, die alles gratis krijgen. Een mooi oud stadhuis wordt verbouwd. Als iemand anders dat had gevraagd, had hij geen vergunning kreeg voor de verbouwing! Laten ze zich maar eens druk maken, over onze mensen , die naar de voedselbank moeten.

  3. Het is niet de schuld van een gemeente dat mensen naar de voedselbank moeten. De Oekrainers zijn oorlogsvluchtelingen, die veiligheid zochten. Terecht. Ik zou ook heel blij zijn als een land me opvangt als ik zou moeten vluchten uit eigen land voor oorlogsgeweld, en u ook mevrouw Brouwer. We moeten alleen niet dezelfde fout maken als Nederland deed met Marokkaanse en Turkse gastarbeiders, die hun gezinnen hier naar toe mochten halen en die mochten blijven nadat het werk klaar was. Mocht het weer veilig zijn in de Oekraine moeten zij terug naar hun eigen land. Voorts, het lijkt me logisch dat de gemeente zelf bepaalt wat te doen met het oude gemeentehuis, dus ook v.w.b.verbouwing.

    • U maakt een grote denkfout. DE gemeente bestaat niet, dat zijn wij de burgers die door het betalen van belastingen e.d dit sponseren.

  4. Vooral lekker blijven zoeken maar niet bij iemand in de voor of achtertuin of het moet bij iemand van de gemeenteraad zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in