Voorhout – Een motorrijder is woensdagmiddag in botsing gekomen met een auto op de Leidsevaart N444 in Voorhout. De motorrijder is de verkeerde rijbaan opgereden en kwam in aanrijding met de zijkant van de auto. De man raakte lichtgewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De motor is total loss, zowel de auto als de motor zijn met schade afgesleept.

Het ongeval heeft plaatsgevonden op de brug waar nog geen week geleden drie auto’s op elkaar botsten. Ook bij dat incident is een bestuurder uit dezelfde richting als de motorrijder op de verkeerde rijbaan terecht gekomen.

3 REACTIES

 1. Rotondes met gescheiden rijbaan en nu, nog erger botondes zijn vooral voor mensen van buiten de randstad een crime, kennen ze niet.
  Oud of jong, de minder ervaren en/of oudere bestuurders hebben niet altijd snel een goed overzicht, zeker niet in een nieuw aangelegde ro-(bo-)tonde.
  Durven geen snelheid te minderen, omdat ze zich opgejaagd voelen..
  De ervaren chauffeur heeft over het algemeen HAAST, zo snel mogelijk van A naar B.
  Inlevingsvermogen? Wat is dat? Kennen ze meestal niet!
  Er komen steeds meer oudere bestuurders, hun reactievermogen is vaak iets minder snel, dit wil niet zeggen, dat ze geen auto meer kunnen rijden. Zij rijden vaak alleen nog in een hun vertrouwde omgeving. Gun ze dat. COMPASSIE

 2. Je kunt je als wegbeheerder ook afvragen of de botonde op deze plek wel juist is. Zeker voor mensen die deze botonde’s niet kennen is het zeer verwarrend. En JCK heeft de weggebruikers per katagorie juist omschreven. Ook ik merk dat er steeds meer verkeershufters rondrijden en alleen maar aan zichzelf denken. En ja door de vergrijzing komen er steeds meer ouderen op de weg, ja en sommige ouderen reageren niet zo snel als de jonkies. Zijn vaak wel aangewezen op de auto voor hun vrijheid en zelfstandigheid. Dit hoeft echt geen probleem te zijn . Als we maar een beetje rekening, ook in het verkeer, met elkaar houden! Dat er meer van die vekeershufters bijkomen komt vooral dat er praktisch geen handhaving meer is. Wat ook zal helpen bij ernstige verkeersovertredingen veel ZWAARDER straffen. Als je iemand het leven ontneemt waarbij allerlei overtredingen in het spel zijn. Gelijk straffen als je iemand hebt vermoord. Waarom duurt dat in Den Haag zolang vraag ik mij af om dit te regelen? Het is toch te gek voor woorden dat als je iemand dood of levenslang invalide wordt er met een taakstraf mee weg komt !!!! Het lijkt mij voor hulpverleners ook vreselijk om telkens weer zulke lae straffen te horen opleggen!!

 3. Wat een heftige reacties hierboven.
  Bij dit onderhavig ongeval is de motorrijder op de verkeerde rijbaan gekomen, ik lees dit dat hij over de dubbele ononderbroken lijn is gegaan op de rijbaan van de tegenliggers. De beste bestuurder heeft gewoon mazzel gehad en dit voorval heeft niets met ro-(bo-)tonde of oudere weggebruikers te maken. Er zal zeker een verkeerstechnisch onderzoek plaatsgevonden hebben. Zo ook met dat ongeval een week geleden op de Noordwijkerhoekbrug……….. ook bestuurder op de verkeerde weghelft……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in