Noordwijk – Een primeur voor Nederland: op 1 en 2 juni wordt in de Buurtkerk in Noordwijk aan Zee, als eerste kerk in ons land, de musical BARE opgevoerd, een popmusical over homoseksualiteit. BARE volgt een eindexamenklas op de katholieke kostschool St. Cecilia. De groep worstelt met kwesties als (homo)seksualiteit, identiteit, mentale gezondheid en geloof.  

Vaak wordt gedacht, dat het christendom en de christelijke kerken homoseksualiteit veroordelen en leden van de LHBTIQ+ – gemeenschap buitensluiten. De Protestantse Gemeente Noordwijk en Windkracht 3pt0 willen hierin kleur bekennen en de LHBTIQ+ – gemeenschap een hart onder de riem steken. Ook omdat ze van mening zijn dat de kerk bij deze gemeenschap toch het een en ander goed te maken heeft.  

De voorstellingen in de Buurtkerk zijn op 1 juni, 13.00 en 19.00 uur en op 2 juni, 12.00 en 17.00 uur. Informatie en tickets: https://www.stichtingmae.nl/bare-a-pop-opera 

3 REACTIES

  1. Nodig de Paus ook uit. Die liet zich recent weer van zijn beste kant zien door, binnen de gesloten deuren van het Vaticaan, weinig vleiende uitspraken te doen over “flikkers”. Gelukkig wordt er ook daar, zoals in de politiek, gelekt. Misschien leert hij iets van deze musical.

    • Ja, goed idee! Nodig de katholieke paus uit bij een Protestantse Kerk!

      Dat gezegd hebbende, klinkt als een leuke actie. Vind nog steeds geen enkel geloof wat, maar dit zal zeker voor sommigen wel wat waard zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in