Noordwijk – De leerlingen van De Witte School in Noordwijk hebben vrijdag een workshop gevolgd over klassieke muziek. Vier musici die deelnemen aan het Noordwijk Kamermuziekfestival 2023 lieten de kinderen kennismaken met de verschillende klassieke instrumenten. Naderhand was er voor de groepen 5 tot en met 8 een optreden van het ensemble met viool, altviool, cello en klarinet.

Voor de Witte School is muziekonderwijs belangrijk. Op 20 april hebben leerlingen en leerkrachten de musical ‘Prinses Victoria’ twee keer opgevoerd in samenwerking met de muzikanten van Harmoniekapel Crescendo. In de aula van het Northgo College ondersteunde het orkest het verhaal met klassieke muziek, waarin de leerlingen de hoofdrol hadden.

Het Noordwijk Kamermuziekfestival zal plaatsvinden tijdens het Hemelvaartsweekend. Van 18 tot 21 mei krijgen jonge talenten de kans om de klassieke muziekcultuur te laten zien in Noordwijk. Op verschillende plaatsen zullen optredens en workshops worden gegeven, om musici en liefhebbers samen te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in