Een eerdere blauwe vlag op de vuurtoren (Archieffoto Richard van Egmond)

Noordwijk – De internationale milieuonderscheiding de Blauwe Vlag ontbreekt dit jaar in Noordwijk. De vlaggen werden afgelopen week uitgereikt, maar na 31 jaar was Noordwijk daar niet bij. De reden is volgens de organisatie van de Blauwe Vlag de kwaliteit van het water. Die moet het predikaat ‘uitstekend’ krijgen, maar scoorde ‘goed’. Voor de Blauwe Vlag wordt een strand of jachthaven op vele criteria beoordeeld. Niet alleen zwemwater, maar ook het schoon houden van het strand, aanwezigheid van toiletten en afvalbakken, hulpvoorzieningen en voorlichtingsactiviteiten tellen mee.

10 REACTIES

 1. Als katwijk aan het spuien is dan is de zee goor van vuil en als ze de boulevard mee nemen krijgen ze nog geen zwarte vlag .

 2. Maakt toch niet uit! Binnenkort wappert er de Regenboogvlag! Pride in 020 of in Noordwijk….
  Lijkt me een eenvoudige keuze 😉

 3. Wat ontzettend jammer dat we dit jaar deze erkenning niet krijgen! Ook voor Duitse gasten is dit een belangrijke kwalificatie! Zij zijn daar echt mee bezig , maar ook voor de eigen inwoners belangrijk. We moeten hier wel echt weer ‘proberen’ predikaat uitstekend te krijgen!

 4. sorry,marjolijn,noordwijk zit al jaren in een vrije val,…
  een glijdende schaal waar nooit geen verantwoording voor is genomen door het bestuur.
  los gezongen van de realiteit,geen passie en ziel voor de badplaats.
  van binnen uit implodeerde het.
  alleen de jaarlijkse begroting is belangrijk.
  academischies braken het af.
  de blauwe vlag is gestreken de kosten te hoog.

 5. Laat gemeente Noordwijk eens zorg dragen voor z’n eigen inwoners dan zich inspannen voor een “blauwe vlag”. De puinzooi opruimen en eens huizen gaan bouwen, en dan niet alleen huizen boven de 5 ton

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in