Noordwijk – Een inwoner of organisatie heeft met een beroep op Wet Open Overheid oude stukken over de verhuur van zomerhuisjes opgevraagd bij de gemeente Noordwijk. De stukken zijn geanonimiseerd, waarom de stukken zijn opgevraagd is ook niet bekend.

Jaren geleden wilde de gemeente Noordwijk de permanente verhuur van zomerhuisjes, niet die in een recreatiegebied, maar zomerhuisjes bij een particuliere woning, legaliseren als de eigenaar daarom verzocht. Er werd zelfs een grote campagne op touw gezet. Er zijn bij het vaststellen van bestemmingsplannen in 2016 in totaal 12 zomerhuisjes gelegaliseerd. Alleen binnen deze gelegaliseerde zomerhuisjes mag permanente verhuur plaatsvinden.

De gemeente geeft desgevraagd ook verdere uitleg. Indien er in een bijgebouw een zomerhuis geconstateerd wordt en er geen vergunning is, wordt in eerste instantie altijd beoordeeld of het zomerhuis gelegaliseerd kan worden. Indien blijkt dat dat niet het geval is, zal er handhavend worden opgetreden. Dat betekent dat er een handhavingsprocedure wordt opgestart om de geconstateerde strijdigheden/overtredingen ongedaan te ‘laten’ maken.

6 REACTIES

 1. En waar moeten die mensen dan naar toe wat een grote worden zorg dan dat je inwoners niet in een zomer huisje hoeven te wonen ga eens betaalbare woninge bouwen !

  • In die tijd werd het ouderlijk huis in de zomermaanden veel verhuurd aan de Nederlandse of Duitse toeristen en bivakeerden ouders en kinderen gedurende de zomermaanden in de schuur/annex zomerhuis.
   Nu heet dit een “Tinyhouse”
   Maar toen werd er nog volop gebouwd, denk aan Boerenburg, Duinpark, Grashoek en Vinkeveld!

 2. Lekker vlot , maar als er azc moet komen of een gemeente huis verbouwd moet worden voor Oekraïnsche vluchtelingen kan er ineens van alles !
  #walgelijk

 3. Daar kunnen ze geen geld mee verdienen hé gemeente.
  Wel aan de vluchtelingen … maar onze mensen kunnen in de kou staan.. zo trots ben ik niet meer op noordwijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in