Noordwijk/Noordwijkerhout – De Noordwijkse strandrups krijgt er een varende variant bij; de Waterrups. Dat is een voor rolstoelen toegankelijke boot die door de Bollenstreek gaat varen. Ook mensen die slecht ter been zijn, kunnen genieten van deze boottocht.

Het idee komt van dezelfde mensen achter de strandrups, de stichting Outdoor4Disabled. Deze vrijwilligersorganisatie rijdt al jaren met een speciaal voertuig over het strand. Mensen die niet zelfstandig het strand op kunnen, lukt dat wel met de strandrups. Een ervaring die ze enorm waarderen.

Woensdag werd de Waterrups gedoopt. Dit is een boot die helemaal aangepast is. Zelfs met rolstoel kan je de boot in. De vaartochtjes gaan door de Bollenstreek en er is onderweg extra aandacht voor de geschiedenis van de streek. De Waterrups krijgt voorlopig als vertrekpunt Piet Gijs, op de grens van Noordwijkerhout en Voorhout.

Voor meer info: www.outdoor4disabled.nl

5 REACTIES

  1. Wat zijn ze beiden mooi geworden, respect voor alle vrijwilligers en veel veilige kilometers varen en rijden en vooral veel plezier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in