Noordwijk – Er komt geen nachtbus tussen Noordwijk, Katwijk en Leiden. Uit het onderzoek van de gemeenten Noordwijk en Katwijk blijkt dat het onhaalbaar is om een pilot uit te voeren met nachtelijk openbaar vervoer op vrijdag en zaterdag en tijdens de feestdagen. Zo zouden bezoekers van horeca of evenementen ’s nachts met de bus terug naar Noordwijk of Leiden, net als mensen met onregelmatige werkdiensten.

Zes vervoerdersbedrijven, waaronder Arriva en commerciële vervoerders, werden gevraagd om deel te nemen aan de pilot. De reacties van de benaderden lijken veelal hetzelfde: er zijn te weinig mensen die in deze nachten de bussen kunnen en willen rijden. Ook werd aangegeven dat het al moeilijk genoeg is om overdag genoeg chauffeurs in te vullen.

Het risico op vervelend gedrag tijdens nachtelijke ritten speelt ook een rol. Een enkele vervoerder heeft negatieve ervaringen gehad met nachtelijk vervoer. Extra inzet van handhavers zou dan onvermijdelijk zijn, wat extra kosten met zich meebrengt.

Omdat er geen vervoersbedrijf is gevonden om de pilot uit te voeren, gaat het onderzoek de ijskast in. Hierdoor komt er 60.000 euro vrij in de algemene reserve die voor dit onderzoek in 2024 al was begroot. Het budget zal opnieuw worden aangevraagd mocht er in de toekomst een vervoerdersbedrijf worden gevonden die de nachtbus wel kan en wil rijden.

4 REACTIES

  1. Correctie, er zijn te weinig mensen die voor dat geld in de nacht willen rijden. Geef goede voorwaarden en mensen willen dat best doen.

    Maar het moet altijd weer zo goedkoop mogelijk.
    Ergens ook wel logisch, die bussen zullen niet bomvol zitten en dus is het dan waarschijnlijk ook niet rendabel om je chauffeurs dan extra goed te betalen.

  2. 60.000 eu begroten is nou ook niet echt een bedrag wearvoor men zal warm lopen , Het hele weekend jaarrond snachts de ” halve” Bollenstreek berrijden,
    Welke Zelfstandig ondernemer / Zzper zou zich dit op zijn hals halen voor deze fooi…?

  3. Nee natuurlijk niet nooit geen nachtbussen door de regio Leiden en Bollenstreek. En ook nooit geen nachtbussen tussen Noordwijk en schiphol. Want S,nachts moet het altijd rustig zijn. En alle dorpen van de regio Leiden/Bollenstreek zijn niet zo groot als Amsterdam of Rotterdam of Utrecht en Den Haag. Maar de Rnet invoering door de regio Leiden en de Bollenstreek oke. Maar de laatste bus vanuit Noordwijk naar Lisse en Vanuit Noordwijk naar Leiden om ruim voor 1:00 op de zaterdagse dienstregeling vind ik een schappelijke tijd. Want regio Bollenstreek is geen Amsterdam of Rotterdam. Maar voor invoering van nacht lijnen En ook de handhaven moet je voor in Amsterdam en Rond om Schiphol Dicht zinde stad Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Vroeger in de jaren 70,s 80, Toen waren er ook geen nacht bussen door de regio bollenstreek. En in de jaren 90,s en beggin de 00,s de discobus ten eerste toen om 1:40 uur terug ging en later toen om 2:00 uur. En nu ben ik er al jaren lang er aan gewend. Dat er geen discobus meer gaat. En dat de gewone bus om ruim voor 1:00 uur vanuit Noordwijk vertrekt. liefst mintens 10 minuten van de voren. En als de jongeren langer willen gaan stappen en de meeste kunnen de taxi niet betalen om dat het met de taxi veel duurder uit bent. Dan moeten ze gewoon zelf voor zorgen om vanaf de 18e z,n auto rijbewijs gaan halen maar dan niet zo veel alcohol drinken van wege de controle van de politie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in