Foto PB

Noordwijk – De najaarsnota 2023 is goedgekeurd. De raadsleden zijn akkoord met de tussentijdse update van de begroting van 2023 en de 80.000 euro voor de Dierenhoeve. Dat bleek maandag tijdens een commissievergadering.

Alleen Lijst Salman Noordwijk kondigde een wijzigingsvoorstel aan voor de behandeling in de raad van december.

Opnieuw stelde de oppositie vragen over het overschot van 3,8 miljoen. Het college van B & W blijft voorzichtig begroten, lichtte wethouder Ter Hark toe vanwege het verwachte financiële rampjaar 2026. Dan krijgt de gemeente mogelijk veel minder geld van het rijk als gevolg  van nieuwe regels voor financiering van gemeenten.

3 REACTIES

  1. “Het college van B&W blijft voorzichtig begroten vanwege het verwachte financiële rampjaar 2026,” aldus wethouder Ten Hark. De gemeente Noordwijk beschikt over een enorm eigen vermogen van meer dan 100 miljoen, waaronder heel veel onroerend goed. Wat is er op tegen om onroerend goed te verkopen ten gunste van de inwoners? Met de verkoop is er geen sprake van het rampjaar 2026. Waarom moet de gemeente Noordwijk zo’n extreem hoog eigen vermogen hebben? Wie maakt het me duidelijk?

  2. Alle remmen los dat onroerend goed heeft al aan rente een vermogen gekost het is geen wonder als ze gaan bouwen in Noordwijk dat het alleen maar villa’s zijn . Dat vermogen had tien maal zoveel kunnen wezen politie bureau voor een paar knaken verkopen een straat weggeven voor een euro een pijp in de boulevard van een miljoen en ga zomaar door gooi het maar over de balk . Wat ze tekort komen halen ze wel bij ons .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in