Trainer Thijs Sluijter zag zijn ploeg winnen van AGB (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de Eerste Klasse. De Hillegommers wisten mede-koploper AGB in eigen huis te verslaan. Spits Niels van Veen was goed voor beide goals voor de blauw-witten: 2-1.

Ondanks dat AGB in de vorige ontmoeting in de competitie niet had weten te winnen van Hillegom, startten de Amsterdammers een stuk sterker. Hillegom kwam zwak voor de dag in de openingsfase en liet weinig felheid zien in het spel. AGB besloot de lange bal te hanteren en won veel de tweede bal. Het was dan ook geen verrassing dat de Amsterdammers op voorsprong kwamen: met een bekeken schuiver was het in de 7e minuut al 0-1. Het duurde ongeveer een halfuur voordat Hillegom uit de dip kwam, wat uiteindelijk zelfs resulteerde in een goal. In de 36e minuut stuurde Niels van Veen Dylano Wegkamp weg, die vervolgens onreglementair onderuit werd gehaald. Van Veen schoot vanaf elf meter raak en zorgde ervoor dat Hillegom met een goed gevoel de rust in ging.

Menno van Gurp werd voorafgaand aan de wedstrijd in het zonnetje gezet vanwege zijn honderdste wedstrijd voor Hillegom (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom kwam na de thee een stuk beter uit de kleedkamer. Over en weer volgden kansen, maar de pijp van AGB leek langzaamaan leeg te raken. Er werd veel gewisseld en uiteindelijk was het ook een invaller die aan de basis stond van de 2-1 voor Hillegom. Aiden Ryan stond net in het veld en legde de bal feilloos op het hoofd van Van Veen, die de winnende goal binnenkopte. Hillegom moest nog twintig minuten omgaan met de druk van de Amsterdammers, maar bezweek niet.

Hillegom staat door de overwinning op de vijfde plaats in de Eerste Klasse, met 28 punten uit negentien wedstrijden. Nummer drie Velsen staat op dertig punten, wat het maximaal haalbare lijkt voor Hillegom dit seizoen. Kolping Boys staat bovenaan met 41 punten uit twintig wedstrijden, AGB tweede met 38 punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in